Polis olmanın yolları ve süreci Polis olmanın yolları ve süreci

TATİLİ İYİ DEĞERLENDİRİN

Mustafa Çevik açıklamasında şu ifadelere yer verdi:"Bilindiği üzere 14 Haziran Cuma günü öğrenciler karnelerini alarak tatile, öğretmenler de 1 Temmuza kadar yılı değerlendirmeye ve mesleki çalışmalar yapmaya başladılar.

Öğrencilerimizin karnesi iyiydi kötüydü tartışmaları artık yavaş yavaş gündemini yitirirken yeni tartışma; öğrenciler yaz tatilini nasıl geçirmeli konusu oldu. Kurban Bayramının 11 Ağustos Pazar günü olmasından dolayı yaz kurslarının erken başlayacağını görüyoruz. Veli ve öğrencileri dinlenemeden yeni bir aktivite ve derse başlayacak olması kaygılandırıyor. Bir başka kaygıları ise yaz okuluna mı camiye mi sportif- beceri etkinliklerine mi verelim, yoksa bir mesleğe verelim meslek mi öğrensin ya da kendi istediği gibi mi geçirsin...

Aslında bu kaygıların temelinde anne babanın çalışması, sokağa güvenmeme, aman başımızdan gitsin de ne yaparsa yapsın düşünceleri var. Nedeni ne olursa olsun hepimizin kaygısı iyi bir nesil yetiştirmek. İyi bir nesil yetiştirmek için de ister yaz okuluna, ister camiye, ister bir işe yerleştirin, bunların hepsi ebeveynleri için bir araçtır. Vakıflar, dernekler, camiler ve iş yerleri sizin bir desteğiniz olmadan hep yetersiz hep eksik kalacaktır.

Çocuk okul zamanında derslerden, ödevlerden, erken yatmak zorunda olduğundan veya başka birçok nedenden dolayı sizle (anne-baba ve aile fertleriyle) yeterince görüşemiyor. Moda tabirle sizinle kaliteli zaman geçiremiyor. Ben çocuğumu şu kursa verdim adam olmadı, ben çocuğumu şu etkinliğe gönderdim işe yaramadı, pahalı hediyeler eşyalar aldım hiçbir değişiklik yok..bu tür söylemleri çok duyarız peki Kent Konseyi Bilgi ve Eğitim grubu olarak soruyoruz; hiç çocuğunuzun göz hizasına kadar eğilip onu dinlediniz mi? O bir fikir beyan ederken önemseyip dikkat kesilerek dinlediniz mi? Ona da görüşünü sordunuz mu? Sırf onun için bir etkinlik yaptınız mı? Bu ve buna benzer soruları çoğaltabiliriz...

Son olarak biz Kent Konseyi Bilgi ve Eğitim Grubu olarak diyoruz ki; geleceğimizin teminatı evlatlarımızı; televizyon, internet, sosyal medya, sokak eğitmesin. Önce siz eğitin sonra güvendiğiniz kurum ve kurslardan destek isteyin. Unutmayalım ailenin eğitemediği çocuğu hiçbir kurum kuruluş veya kişi eğitemez..

Bu vesile ile tüm öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller diyor, yaz okul ve kurslarında görev alacak arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz."