İlköğretim ve liselerde dün 2011-2012 eğitim öğretim sezonunun ilk yarısı karne dağıtımı ile son buldu. İstaş Kentaş İlköğretim Okulu karne gününde farklı bir uygulamayı hayata geçirdi. Okul yönetimi karneleri hem öğrencilere hem de ailesine verdi. Okul Müdürü Orhan Erdoğan, İstaş Kentaş İlköğretim Okulu"nun değişik bir çalışmaya imza attığını kaydederek: "Önce insan misyonu ile yola çıkan İstaş Kentaş İlköğretim Okulu, bu yılda değişik bir çalışmaya imza attı. Her yıl öğrencilerimizin karnelerini toplu halde veriyorduk. Ancak bu durumun çeşitli mahsurlarını gördük. Bu eğitim öğretim yılından itibaren karne günleri öğrencilerin kabus günleri değil, öğrencilerin mutluluk günleri olacak. Öğrencilerin aileleri ile paylaştığı bir güne çevirdik." dedi.

Öğrencinin karnesini almak için ailesi ile birlikte okula geldiğini dile getiren Orhan Erdoğan, "Bu yıl öğrencilerimiz annesi, babası ve akrabaları ile okula gelerek, hep birlikte karneyi aldılar. Onlara özel bir zaman dilimi ayırdık, öğretmenleri ile yaklaşık 10-15 dakika öğrencinin durumunu görüştükleri, mutlulukları ve sorunları paylaştıkları genel bir görüşme gününe çevirdik. Velilerimiz de bu uygulamadan memnun oldu. Bu etkinliği de yoğun katılım oldu. Velilerimiz bu konuda istekli oldu." şeklinde konuştu.

Uygulamayı gelecek yıllarda da devam ettireceklerini belirten Orhan Erdoğan, şunları söyledi: "Bu uygulamayı gelecek yıllarda da devam ettireceğiz. Bu uygulama ile hem öğrencinin karne korkusunu atmak, hem de öğrenci ile aile arasında yaşanan olumsuzlukların önüne geçeceğiz. Velilerimiz kötü notlar karşısında olumsuz tepkiler veriyordu, bu çalışma ile öğretmenlerimiz öğrencinin yanında velilere bilgi veriyor. Bu kapsamda aile arasında yaşanabilecek tartışmaların önüne geçiliyor."

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere büyük ödül: MEB'den ödül alan öğretmenlerin tam listesi Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere büyük ödül: MEB'den ödül alan öğretmenlerin tam listesi