ÜÇ FARKLI AB PROJESİ

Deha Kids Kreş ve Anaokulu Kurucu Müdürü Serap Alicik, yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

MEB duyurdu! Randevu sistemi getirildi MEB duyurdu! Randevu sistemi getirildi

"Yaklaşık bir yıldır Özel Deha Anaokulu olarak öğrencilerimizin ve Öğretmenlerimizin Avrupa standartlarında eğitimlerini her disiplinde destekliyoruz. Okulumuzda bir e-Twinning koordinatör öğretmeni önderliğinde üç farklı AB projesi yönetiyoruz. Bu şekilde Öğretmen ve Öğrencilerimizin dünya ile buluşmasını, farklı kültürlerle tanışmasını ve farklı AB ülkelerindeki öğretmenlerin yöntem ve tekniklerini uygulamalı olarak izleme fırsatı buluyoruz.

26 farklı yerli ve yabancı ortak kurum ile eş zamanlı olarak e-Twinning platformu üzerinden pilot sınıflarımızda ortak etkinlik ve dersler yapıyoruz. Bu şekilde teknolojinin en doğru şekilde kullanımını öğrenciye ve öğretmene sunuyoruz. E-Twinning ile kurum olarak diğer kayıtlı e-Twinner'lar ve okullar hakkında arama yapabiliyoruz, onlarla bağlantı kurabiliyor ve aktivitelerini takip edebiliyor ve iyi uygulamaları kendi kurumumuza entegre ediyoruz. DEHA öğretmenleri olarak Avrupa'nın çeşitli okullarında oluşturulan tüm çevrimiçi ve yerinde etkinliklere erişim sağlayabiliyor ve kendi etkinliklerimizi AB boyutunda oluşturabiliyor ve uluslar arası düzeyde paylaşabiliyoruz."

"SIRADAKİ HEDEFİMİZ AVRUPA DİL ÖDÜLÜ"

Deha Kids (e-Twinning) Koordinatörü Leyla Baytemur ise: '2005 yılında Avrupa Komisyonunun e-öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan e-Twinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor programı olan Erasmus+'a, sıkı bir şekilde entegre edilmiştir. Merkezi Destek Servisi, Türkiye ve Avrupa'daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştiren 34 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslar arası işbirliğinden oluşan European Schoolnet tarafından yönetilmektedir. Biz Özel Deha Anaokulu olarak yaklaşık bir yıldır bu platformda aktif olarak yer almaktayız. Bir sonraki hedefimiz 'Avrupa Dil Ödülü' olacaktır.

'Bir Yumak Sevgi' adındaki e-Twinning projemizi 26 ortak ile sürdürmekteyiz. 'Bir Yumak Sevgi' isimli e-Twinning projemizde amacımız geleceğimizin güvencesi ve yaşama sevincimiz olan sevgili çocuklarımızın sevgiyi, yardımlaşma ve dayanışmayı kavraması, empati kurması, saygı duygusunun pekiştirilmesi, işbirliği içinde çalışmayı öğrenmesidir. Ayrıca 'Projemizde de yer alan 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Yerel Paydaşımız ve kardeş okulumuz olan Şipali Mahallesi Anaokulu ile çocuklarımızın ve ailelerimizin hazırlamış olduğu oyuncakları karşılıklı olarak hediyeleştik.