Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan ve Türkiye genelinde camilerde okunan Cuma hutbesinde, Kudüs'ün Müslümanların göz bebeği ve tükenmeyen özlemi olduğu ifade edildi.

Kudüs'ün ismiyle ve çevresiyle mukaddes ve mübarek kılınmış bir şehir olduğuna vurgu yapılarak, Müslümanlar, Kudüs'te uzun yıllar adaletli bir yönetim sergilemişlerdir. Herkesin canına, malına, inancına saygı duymuşlardır. Hatta gayri müslimler, aralarındaki anlaşmazlıkların çözümünde İslam'ın adaletine sığınmışlardır ama Darü's-selam, yani barış ve huzurun merkezi olan Kudüs, uzun zamandır mahzundur, yıllardır kan ağlamaktadır."

KAPANMAYAN YARAMIZ, DİNMEYEN SIZIMIZ

Kadir gecesi nedir? Ne zaman, Hangi gün? Kadir gecesi nedir? Ne zaman, Hangi gün?

"Kudüs, bugün kapanmayan yaramız, dinmeyen sızımızdır. Kudüs, her türlü saldırıya maruz kalarak barışın şehri olmaktan çıkmıştır. Peygamberler diyarında, silahlar susmamaktadır. Masum insanlar acımasızca katledilmektedir."

BARIŞI BALTALAYANLARA FIRSAT VERME ALLAH'IM

"Bilinmelidir ki böylesi fütursuzca girişimler, Kudüs ve çevresini huzursuzluk ve çatışma yurdu haline getirecektir. Bu tür kabul edilemez teşebbüsler, sağduyuya ve insanlığın vicdanına vurulan büyük bir darbedir. Huzuru, barışı ve güvenliği yok etmeye yönelik tehlikeli bir adımdır. Türk milleti tarih boyunca Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin halkıyla gönül bağını hiçbir zaman koparmadı ve bundan sonra da koparmayacak" denildi.

Hutbe, "Allah'ım, Kudüs'ü ve İslam beldelerini işgale yeltenenlere, ıslah adı altında ifsat edenlere ve barışı baltalayanlara fırsat verme. Şu mübarek cuma günü hürmetine dualarımızı kabul eyle Allah'ım." duasıyla son buldu.