Kemoterapi için Bursa'ya gitmek zorunda kalan kanser hastaları için İnegöl Devlet Hastanesi'nde, medikal onkoloji servisi 2016 yılında hizmete başlamıştı.

Geçtiğimiz Ocak ayında İnegöl Devlet Hastanesi'nde görev yapan tek Tıbbi Onkoloji Uzmanı Adem Deligönül'ün, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne atanmasının ardından, bölüm kapanmıştı.

700 HASTA MAĞDUR

Bilim İnsanları Açıkladı: Koronavirüs Aşıları Kalp Hastalıklarını Tetiklemiyor Bilim İnsanları Açıkladı: Koronavirüs Aşıları Kalp Hastalıklarını Tetiklemiyor

Yaklaşık 700 hastanın hizmet aldığı Onkoloji Bölümü kapanması ile hasta ve hasta yakınları mağdur olmuş yetkililerden problemin çözülmesini istemişti.

HAFTADA 2 GÜN HİZMET VERECEKTİ

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel Şubat ayında yaptığı açıklama ile problemin çözüldüğünü ifade ederek bölümün haftada 2 gün hizmet vermeye devam edeceğini belirtmişti.

Aradan geçen 4 ay sonra Onkoloji Bölümü İnegöllülere hizmet verememeye başladı. Haftada 2 gün Bursa'dan gelen doktor İnegöl'e gelmemesi ile beraber kanser tedavisi gören hastalar ve yakınları mağdur oldular.

KALICI ÇÖZÜM BEKLİYORLAR

Kanser tedavisi gören hastalar ve yakınları İnegöl Devlet Hastanesi Onkoloji Bölümünde kalıcı bir çözüm bekliyorlar.

HASTANEDE DOKTOR EKSİĞİ DİKKAT ÇEKİYOR

Nüfusu 300 bine yaklaşan ve bölgenin en dinamik ilçesi olan İnegöl'de Devlet Hastanesi'ndeki doktor eksikliği ise dikkatlerden kaçmıyor. Bu yüzden birçok hasta tedavi olmak için bölgedeki özel hastaneler yada Bursa'ya gitmek zorunda kalıyor.