Akika Kurbanı Nedir? Yeni doğan çocuklar için kurban kesmek zorunlu mu? Akika Kurbanı Nedir? Yeni doğan çocuklar için kurban kesmek zorunlu mu?

İnegöl Belediyesi, Mevlit Kandilini bu yıl farklı etkinliklerle tüm güne yayarak dolu dolu yaşattı. Peygamber Efendimizin doğumunun 1448'inci yılının kutlandığı bu yılki Mevlit Kandili kapsamında; ikramlar yapılıp sokaklar gül suyu ile yıkandı. Dualar ve helva ikramları ile kandil gecesi etkinlikleri son buldu.

SÜT VE PAMUK ŞEKER İKRAM EDİLDİ

Mevlit Kandili kutlamaları, İnegöl Belediyesi önünde Cuma namazı sonrası kurulan stantlarda yapılan ikramlarla başladı. 14.00 ile 18.00 arasında burada tüm vatandaşlara süt ikramları yapıldı. Ayrıca çocuklara pamuk şeker ikram edilip balon dağıtıldı. İlçe halkının ikramlara ilgisi yoğun oldu.

CADDELER GÜL SUYU İLE YIKANDI

Kandil nedeniyle bu yıl İnegöl'de bir ilk de gerçekleştirildi. İnegöl Belediyesi, şehrin iki önemli ana arteri olan Atatürk Bulvarı ile Kasım Efendi Caddesini gül suyu ile yıkadı. Belediyeye ait temizlik araçlarıyla caddeler gül suyu ile yıkandı.

2000 KİŞİLİK HELVA İKRAMI YAPILDI

Gecesinin son etkinliği ise artık Kandil gecelerinde İnegöl'ün vazgeçilmez geleneklerinden biri haline gelen İnegöl Belediyesi'nin helva ikramları oldu. Mevlit Kandilinde de süren helva geleneği, bu yıl Altınbaş camisinde gerçekleştirildi. Yatsı namazı sonrası cami bahçesinde kalabalık cemaate helva ikramları Belediye Başkanı Alper Taban ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından yapıldı. Helvanın yanında camiye gelen çocuklara da pamuk şeker ikramları yapıldı.