SAADET PARTİSİ İLÇE DİVANDA BULUŞTU

Partililer ile İl Başkanı Mehmet Atmaca'nın katıldığı ilçe divan toplantısının ana gündem maddeleri; yeni belediye binası, yeni İnegöl ve beton yol oldu.

Konuşmasına korona virüs sebebiyle hayatını kaybeden Mobilyacılar Odası Sekreteri ve Gençler Gücü Spor Kulübü Başkanı Kamuran Balkan'ı rahmetle anarak başlayan İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, "İçinde bulunduğumuz süreç sağlık açısından ciddiyetini halen daha korumakta. Bu sebeple bizler de elimizden geldiğince toplantılarımızı bu şekilde açık havada ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapmaya gayret ediyoruz. Mahalle teşkilatlarımızdan da ricamız toplantılarını kısa olarak açık ortamda, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak yapmalarıdır. İnşallah elbirliğiyle bu hastalığın da üstesinden geleceğiz." dedi.

Saadet Partisi olarak yerel sorunlar ile çözüm önerilerini yapıcı bir muhalefet ve seviyeli bir üslupla gündeme getirmeye devam ettiklerini aktaran Eroğlu, "Geçtiğimiz ay içerisinde Cerrah ve Yeniceköy Mahalle teşkilatlarımız yaptıkları interaktif basın açıklamalarıyla mahallelerindeki sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdiler. Bu açıklamaların akabinde konularla ilgili İnegöl Belediyesi'ne de yazılı dilekçelerimizi sunduk. Ancak üzülerek ifade etmek istiyorum ki özellikle Yeniceköy'de dile getirdiğimiz sorunlarla ilgili tatmin edici cevaplar alamadık. Konuların takipçisi olacağımızı tekraren ifade etmek istiyorum."

"İlk olarak Mesudiye Mahallesinde uygulanan beton yol ile ilgili sosyal medyada bir video paylaşmıştım. Videoda yolda meydana gelen çatlamaları ve göçükleri gösterdik. Belediye başkanını da bu sorunun çözüme kavuşması için uyardık. Çünkü Sayın Alper Taban artık İnegöl'de bu yöntemle yollar yapılacağını ifade etmişti. Bu sebeple Sayın Alper Taban veya ilgili müdürlüğün yetkilisinden, bu sorunla ilgili bir açıklama yapılmasını ve bundan sonraki yapılacak yollarda bu sorunun yaşanmayacağına dair taahhütte bulunmasını talep ediyoruz."

Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi

"İnegöl Belediyesi son dönemde kırsaldaki çiftçilerin işini kolaylaştıracak makineleri temin ederek belli başlı kırsal mahallelere dağıtım yaptı. Saadet Partisi olarak üreten her kesime yapılan hizmeti taktirle karşıladığımızı ifade etmek istiyorum. Bu sebeple kırsal mahallelere yapılan bu yardımların devam etmesini temenni ediyoruz. Gördüğünüz üzere çok düşük bütçelerle çiftçilerimizin işlerini kolaylaştıracak bir çok şey yapılabilmekte. Bu sebeple İnegöl Belediyesi de başka kalemlere harcama yaparken artık kıyaslama yapması gerekmekte. Mesela 800 bin liraya sezonluk çiçek alımı yerine çiftçimizin işini kolaylaştıracak 8 tane makine alımı yapılması her zaman tercih önceliği olmalıdır." diye konuştu.

Konuşmasının devamında yeni belediye binasına değinen Başkan Eroğlu, "Yıllardır atıl olarak duran yeni belediye sarayı binası yeniden ihale edildi ve çalışmalar kaldığı yerden devam etmeye başladı. Bizler bugüne kadar atıl durumda kalmasının sebebini hukuki zorunluluk olarak gördük. Ancak Sayın Alper Taban'ın da kamuoyunu son durumla ilgili şeffaf bir şekilde bilgilendirmesi gerekmektedir. Netice olarak bu durma sebebiyle somut olarak ne kadar zarara uğradığımızın tespiti ve bu zararın kimler tarafından karşılandığı veya karşılanması için bir çalışma başlatılıp başlatılmadığı değerlendirilmelidir."

"Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehri yeni İnegöl bölgesine doğru kaydırmayı asıl stratejileri olarak belirtti. Madem bu stratejiyi hedefledik, madem Yeni İnegöl bölgesine geçişi hedefledik. Neden yeni Garaj yerleşkesini mevcut alanın 200 metre ötesine yaptık? Neden Yeni Hastaneyi İnegöl'ün merkez mahallelerinden birinin tek yeşil alanına yaptık? İnegöl'ün kalabalık bölgelerinden birinde büyük bir AVM'ye niye yer tahsis ettik? Merpa ve Yeni Buski yerleşkesini yaparken niye bu stratejileri gözetmedik? Madem Yeni İnegöl Bölgesinde belediyemize ait yerler vardı, neden Yeni Belediye Binasını bu alana yerleştirmedik de yine mevcut İnegöl'ün en kalabalık bölgesine sapladık ve neredeyse dört yıldır işin içinden de çıkamıyoruz?"

"Başta da ifade ettiğim gibi, Yeni İnegöl bölgesine yapılacak her türlü yatırımı desteklediğimizi ifade etmek istiyorum. İdarecilerimizin de artık yaşananlardan ders almasını bundan sonra yapılacak işlerde İnegöl'deki sivil toplum kuruluşları ve biz siyasi partilerle de konuları istişare etmesini temenni ediyorum." dedi.