İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi (Çıraklık Eğitim Merkezi) Müdürü Ercan Yılmaz, yayımladığı basın açıklamasında 2011-2012 eğitim öğretim yılı Şubat dönemi Kalfalık kayıtlarının 2 Ocak 2012 tarihinde başladığını, 20 Şubat 2012 tarihine kadar devam edeceğini kaydetti.

Kalfalık kursuna kayıt olmak isteyen çırakların, öncelikle 8 yıllık İlköğretim Okulu mezunu olması gerektiğini anımsatan Müdür Ercan Yılmaz: "1996-1997 öğretim yılı sonuna kadar 5 yıllık İlkokulu bitirenlerde kaydolabilir. Başvuru yapacak çıraklarımızın 19 yaşından gün almamış olması ve kapsamda bulunan meslek dallarından birinde çalışıyor olması gerekmektedir. Ayrıca, çalıştığı işyeri vergiye kayıtlı ve bir mesleki teşekküle bağlı olmalıdır. Bu şartlara uygun çıraklar yaz dönemi (Temmuz - Ağustos - Eylül) ve kış dönemi (Şubat) kayıt zamanlarında merkezimize kaydolabilirler. 19 yaşından gün almış olanların da Kalfalık Belgesi alabilmeleri için ayrıca kurslar açılmaktadır."ifadelerini kullandı.

"ÖĞRENİM TAM GÜN"

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere büyük ödül: MEB'den ödül alan öğretmenlerin tam listesi Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere büyük ödül: MEB'den ödül alan öğretmenlerin tam listesi

Kayıt için Mesleki Eğitim Merkezinden alınacak 4 adet çıraklık sözleşmesinin doldurulması, Çırağın kendisi, velisi, işyeri sahibi imzaladıktan sonra, işyerinin bağlı olduğu Esnaf Odası ve benzeri mesleki teşekküle onaylatılması gerektiğini aktaran Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu sözleşme kayıtta istenilen diğer evraklar ile birlikte ilgili müdür yardımcısına getirilerek, kayıt yapılmaktadır. Öğrenciler, teorik ders görmek üzere öğrenim süresince, haftanın bir günü okula gelecek, diğer günler işyerlerinde pratik öğrenim göreceklerdir. Öğrenim tam gündür. Kayıt yaptıran çırak öğrenciler öğrenim süresince iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalı olmaktadır ve primleri devletimiz tarafından ödenmektedir"

Çıraklık eğitiminin isteğe bağlı değil, bir zorunluluk olduğunu aktaran Müdür Ercan Yılmaz, bütün işyerlerinin, çalıştırdıkları çırakların sigortalarını kendileri ödeseler dahi, çıraklarını Mesleki Eğitim Merkezine göndermek zorunda olduklarını sözlerine ekledi.