DÜNYACA ÜNLÜ GÜRCÜ EKİBİ GELİYOR

Ankara Hamamönü: Tarihin izinde bir kültür mirası Ankara Hamamönü: Tarihin izinde bir kültür mirası

Kafkas Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, yaptığı açıklamada; "Her yıl bir önceki yıldan daha güzel nasıl yapabiliriz düşüncesiyle hareket ettiğimiz Uluslar arası çveneburebi folklor festivalimizi bu yıl 28-29-30 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenleyeceğiz.

Bir yıl boyunca Kostümünden müzisyenine , hocasından Dans gruplarımıza ve yönetimin ahenk içerisinde çalışmasıyla planlanan Uluslar arası çveneburebi folklor festivalimiz 28-29 haziran cuma ve cumartesi gecesi saat:21.00 da Kültürpark Açık Hava gösteri merkezinde ,30 haziran pazar günü saat:16.00 da dernek bahçemizdeki etkinlikle son bulacaktır.

Festivalimize Gürcistan'dan dünyaca ünlü BERMUXA ekibi ve CHAKURA halk dansları topluluğunun yanında Gürcistan'ın popüler ressamlarından olan Nino GOGOLİSHVİLİ dernek bahçesinde açacağı resim sergisiyle festivalimize katılacaktır ayrıca kardeş derneğimiz Bursa Ağır master dans topluluğu ile birlikte 1 sene boyunca bu festivale hazırlanan yaklaşık 100 kişiden oluşan Derneğimizin Folklor ekibi ve inegöl kafkas folklor ve kültür derneğinin önceki dönemlerde folklorcu ve müzisyen olarak görev alan arkadaşlar tarafından kurulan RİRASİ gürcü halk şarkıları koromuzu İlçe halkımızla buluşturacağız.

Dolu dolu bir festival yapacağımıza inanıyoruz. Bu vesileyle Tüm ilçe halkımızı 28-29-30 haziran 2019 tarihleri arasında Uluslararası çveneburebi folklor festivalimize davet ediyoruz" dedi.