KADININ EN BÜYÜK GÖREVİ ANALIKTIR

CHP İnegöl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pakoğlu'nun açıklaması şu şekilde: ""Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın."Mustafa Kemal Atatürk. Ülkemizde gerçekleştirilen Cumhuriyet Devrimleri'nin gerçekleştirilmesi çalışmalarını,Medeni Kanun'nun, kabul edilmesi ve Türk Kadınına Siyasi ve Sosyal hakların verilmesi izledi. 3 Nisan 1930'da belediye seçimlerinde,Mustafa Kemal Atatürk ''Kadının en büyük görevi analıktır. İlk terbiye verilen yerin ana kucağı olduğu düşünülürse, bu görevin önemi tam olarak anlaşılır. Milletimiz güçlü bir millet olmağa azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır. Bundan dolayı, kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamakların dan geçeceklerdir.Kadınlar toplum yaşamında erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır" derken kadınların eşit haklara sahip olmasını sonuna kadar savunmuş ve yapmış olduğu devrimler arasında kadınlara çok önem vermiştir."

"Bütün bu düşüncelerden yola çıkacak olursak, kadınlar dünyamızı güzelleştiren annemiz, kardeşimiz, emekçimiz, eşimiz, hayat ortağımız, baş tacımız olmalıdır.Tarlalarda erkeklerle birlikte çalışan, el emeklerini satmak için kasabada- pazar yerinde çalışarak , sonra da kendi ihtiyaçlarını satın alan, köyüne dönen ve sonrada köyde kocalarına, kardeşlerine yardımcı olan kadınlardır.Birçok Avrupa ülkesinde bile kadınların oy kullanamadığı 5 Aralık 1934 yılında büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde , Türk Kadını seçme ve seçilme hakkını elde etmiştir. Atatürk tüm halkı bu yasa ile kadın hakları konusunda yapacağı değişiklikler ilgili ülkeyi karış karış gezerek anlatmıştır"

KADINLARIMIZ ÖLDÜRÜLÜYOR

"Medeni Kanu'nun kadın haklarında yaptığı değişikliklerin birkaçını hatırlatmak gerekirse, birden fazla kadınla evlenme kaldırıldı. Evlenmede kadın ve erkek için yaş sınırı getirilerek çok küçük yaşta evlenmeler kaldırıldı. Kocanın dayanacağı boşanma sebepleri belirlenmiş, sınırlanmış değildi. Medeni Kanun, bu haksızlığa da son vererek, boşanma konusunda erkeğe tanınan hakları kadına da tanıdı.Evli kadının ekonomik haklarını daha iyi koruyan esaslar kabul edildi. Bu yasalar bizlere sağlanan kanunlardan sadece bir kaçıdır. Dünyadaki gelişmeleri takip etmeyen ülkelerde kadınlar halen bir mal gibi alınıp satılırken, ülkemizde de yaşanan kadına şiddet ve ölüm olayları artmakta olduğunu görmekteyiz.Geçen yıllara oranla bu yıl da kadın cinayetleri daha fazla arttı.

2019'un ilk 11 ayında en az 430 kadın öldürüldü. Bu ay ise cinayete kurban giden kadın sayısı 39 oldu. Ekim'de 36 kadın öldürülürken, Eylül de 53 kadın cinayete kurban gittiBu cinayetlerin artması demek kadınlarımızı koruyamadığımızı gösteriyor"

"Aradan geçen 85 yıla rağmen kadınları koruyamadığımız gibi, toplumsal ve siyasal alanda hala olması gereken yerde değildirler.Gerek eşleri ve gerekse iş yerlerinde karşılaştıkları zorluklar halen devam etmektedir. Bizler Kadınlarımızı daha iyi yerlerde görebilmemiz ve şiddetin sona ermesi için mücadelemizi her zaman ve her yerde sürdüreceğiz.Bizler torba yasalarda değil Anayasa'da adalet istiyoruz.5 Aralık 1934 tarihinden bu yana Dünya Kadın Hakları günü olarak kutlanan bu anlamlı gün dolayısı ile hayatın bütün yükünü beraber sırtladığımız, sergiledikleri başarılarla bize ilham veren kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verilişinin 85. yıldönümünü kutluyor,İstiklal Savaşımızda kahramanca mücadele eden kadın kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.Son olarak, TBMM'de bizlere Seçme ve Seçilme yasasıyla erkeklerle eşit olmamıza öncülük eden , Kadınlara en güzel değeri vererek devrimleriyle dünyaya örnek olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve özlemle anıyoruz"

Başkanın çağrısı ile gençler sahur vakti gece dönerine koştu Başkanın çağrısı ile gençler sahur vakti gece dönerine koştu