İnegöl Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında önceki gün İnegöl Kent Müzesi Serdar Rubacı sergi salonunda bayanlar özel bir sergi açtı. İnesmek el sanatları usta öğreticileri ve kursiyerlerinin büyük emek ve özveri ile hazırladığı çalışmalardan oluşan 'Kadın ve Anadolu Yöresel Takılar Sergisi', 14.30'da düzenlenen törenle izlenime sunuldu.

Zimem Defteri ne demek, Zimem Defteri uygulaması nasıl yapılır? Zimem Defteri ne demek, Zimem Defteri uygulaması nasıl yapılır?

Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılışta, 170 adet yöresel takı katılımcıların beğenisine sunuldu. Geçmişi bugüne taşıyan tasarımların yer aldığı sergi, vatandaşlardan da büyük beğeni aldı.

HANIMEFENDİLER HAYATIN HER ALANINDA

Sergi açılışında konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ederek "İnşallah hep böyle güzel işlerde bir arada olalım. Tabi 8 Mart vesilesiyle pek çok mesaj vermeye çalışıyoruz. Hanımefendilerin olduğu her yer çok çok seviyeli ve güzel. Hanımefendiler bakıyorsunuz aile hayatında, iş hayatında, gündelik yaşamın her alanında ve onların elinin değdiği her yer güzelleşmeye devam ediyor. Bundan dolayı sizlere ne kadar minnettar olsak azdır. Hepinize teşekkür ediyor sizlere sağlıklı sıhhatli ömürler diliyorum" dedi.

KENT MÜZESİNİN 126'NCI SERGİSİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle 'Kadın ve Anadolu Esintileri Yöresel Takılar Sergisi' gerçekleştirdiklerini de ifade eden Başkan Taban, "Burada hazırlanan 170 adet eseri hep birlikte göreceğiz. İnesmek el sanatları usta öğreticilerimiz ve kursiyerlerimiz tarafından güzel bir sergi hayata geçirildi. Emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Yine bugün açılan sergimizle bu mekanda 126'ncı sergimizi hayata geçirdiğimizi ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle serginin açılışı gerçekleştirildi. Ardından davetliler 170 takının yer aldığı sergiyi gezip eserleri ilgiyle incelediler.