YASAL İŞLEM BAŞLATILIYOR

Konu hakkında yapılan yazılı açıklamada;

Haftanın Son Gününde Altın Ne Kadar? 19 Nisan Altın Fiyatları Haftanın Son Gününde Altın Ne Kadar? 19 Nisan Altın Fiyatları

"Son günlerde Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği'ne (TSÜAB) gelen şikayet ve ihbarlar, kaçak hububat tohumluk üretiminin arttığı ayrıca bu kaçak üretime bağlı olarak sahte faturalar düzenlenmek suretiyle devletten destek talep edileceği yönündedir. Bu nedenle kaçak hububat tohumluğu; üreticileri, dağıtıcıları ve elemecilerin bu eylemleri ile hangi yasal düzenlemeleri ihlal ettikleri belirlenen kişiler hakkında yasal işlemler başlatılacaktır."

İDARİ PARA CEZALARI DA KESİLECEK

"Hukuk ve ceza davaları açılacak, sahtekarlığa konu sözde buğday tohumlarına el konulacak. İdari para cezaları kesilecek. Kacak olarak ürettiği buğday için haksız yere destek alanlar ayrıca beş yıl sureyle hiç bir destekleme programından yararlandırılmayacak. Nitelikli dolandırıcılık suçundan ceza davası açılarak haklarında 3 yıldan 7 yıla kadar hapis ve elde edilen desteğin iki katından az olmamak kaydıyla 5 bin güne kadar adli para cezası uygulanacaktır. Tüm çiftçilerimize önemle duyurulur." ifadelerine yer verildi.