İnegöl Kent Konseyi İyilik Hareketi Çalışma Grubu Başkanı Hatice Alkan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "İnegöl Kent Konseyi İyilik Hareketi Çalışma Grubu olarak bize ayrılan sürenin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Grup olarak zaman zaman yorulsak da gerçekten hayata dokunan çok insani çalışmalara öncülük ettik. Çoğunu basınla paylaşmadık. Belki de paylaşmamak da gerekir. İyilik yaptık denize attık mutlaka Halik biliyordur diye. Mazlumun kimliği sorulmaz iyilik yaparken. Fatih sultan Mehmet Han da 'İnsanlara Allah'ın soracağı soruları sormayın. Kendi sorunlarını, aile durumlarını sorun ve mümkün olduğu kadar sıkıntılarını gidermeye çalışın' der"

Çorlu tren kazasında karar çıktı Çorlu tren kazasında karar çıktı

"Bizim kadim medeniyetimiz bize bunu tavsiye ediyor. Yüreğinde biraz sıkıntı, biraz bunalım, biraz kasvet olan varsa bir iyilik yapsın mutlaka rahatlayacaktır. Bir yetimin kapısını çalma, bir çocuğun saçını düzeltmek, evinde ailevi sıkıntısı olan birine bir tatlı paketi ile gidip dertlerine ortak olmak ve bütün bu güzel işleri yaparken kimseye kimlik sormamak gerçekten insanı inanılmaz rahatlatacaktır. Biz saymadık ama bu şekilde sanırım binden fazla kişiye dokunmuşuzdur. Tabi ki hepsini İnegöllü kardeşlerimizin katkısıyla yaptık. Allah hepsinden razı olsun. Yetimler, öksüzle, yoksullar hep bize emanettir. Bize buna inanıyoruz. Karşılıksız iyilik etmenin çok önemli bir erdem olduğuna inanıyoruz ve bu yönümüzün daha da gelişmesi gerektiğini düşünüyoruz"

"Bazen bir gülümseme, bazen bir iltifat, yağmur altındayken yanındakiyle şemsiyeyi paylaşmak, elindeki mevcut imkanları paylaşmak hepsi bir iyiliktir. İyilik yapmak için zengin olmak, illa bir makam sahibi olmak gerekmiyor. Bu iyilik yapma kültürünü sürekli dinamik kılmak ve köpürtmenin yollarını bulmak zorundayız"