Özel Zarafet Okulları; öğrencileri, velileri, öğretmenleri ve okul yönetimi ile birlikte bir gönül hizmetine daha öncülük ederek güzel bir diğergamlık örneği sergiliyor.

Özel Zarafet Okullarının bağlı olduğu İnegöl Kültür Vakfı, 112 sağlık ekiplerine haftanın dört günü yemek ikramını başlatarak sağlık çalışanlarına moral ve destek kaynağı olmuştu. Şimdi de Özel Zarafet Okulları, pandemi sürecinde hastalık sebebi ile evinde karantinada olan ve yemek yapamayan aileleri, gönüllü Zarafet aileleri ile buluşturarak yemek ikramında bulunuyor

Özel Zarafet Okulları Müdürü Göksoy Doğan yaptığı açıklamada; "Müslüman Müslüman'ın kardeşidir; onu yardımsız bırakmaz buyuran rahmet Peygamberinin ümmeti olarak, ülkemizin ve dünyanın covid 19 sebebiyle zor günler yaşadığı şu günlerde sorumluluğumuz daha da artmıştır. Bugünler her zamankinden daha çok paylaşma ve yardımlaşma günüdür. İşini kaybeden işsizlerimizin, işi bozulan esnafımızın ve ticaret erbabının, yakınlarını ve hamilerini kaybetmiş komşularımızın. Hastalık sebebiyle evinde mahsur ve mahzun kalan kardeşlerimizin farkında olma, yanında olma, yardımcısı olma ve imkanımızı paylaşma günüdür."

Her iyiliğin gönle kazandırdığı apayrı güzellikler, faziletler ve manevi kazançlar var. İnsanoğlunun ham vasıftan kurtulup olgun bir şahsiyet oluşturmasında bu manevi kazançların ehemmiyeti pek büyüktür. Bu yönüyle yardımlaşmanın ruha sağladığı belki de en büyük fayda, 'vicdani huzurdur.' Bu süreci hem birlikteliğimizi güçlendirmek hem de öğrencilerimiz için bir fırsat eğitimi olarak gördük ve çocuklarımıza diğergamlığı öğretmek ve yaşatmak adına yine öğrencilerimizden gelen yardımlaşma talebini organize ettik.

"Zira her insan, çevresinden mesuldür. Muhtaçların, mazlumların feryatlarına bigane kalamaz. 'Mü'minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar' hadis-i şerifini en çok da bugünlerde hatırlamak ve hatırlatmak gerekir diye düşündük. Pandemi, bizim irademiz dışında gerçekleşen, aciz kaldığımız bir durum, fakat bu süreçte yapacaklarımız bizim irademize bağlıdır."

"Kardeşliğimizi güçlendirmek, diğergamlığımızı gözden geçirmek ve yukarıda bahsettiğimiz Hadis-i Şerif'lerden hisse alarak hareket edebilmek için tüm gönüldaşlarımızı yardımlaşmaya, birlik olmaya davet ettik. Bugünler geçecek ve biz geriye dönüp baktığımızda yaptığımız ve bize yapılan yardımları hatırlayacağız inşallah. Hepimizin, büyük bir duyarlılıkla kendi imkanlarımız ve gücümüz nispetinde yapılması gerekenleri bir seferberlik ruhu içinde yapmak gibi bir sorumluluğu vardır. Bu yardımlaşma hareketinde velilerimizin yetemediği yerde imkanları ölçüsünde okulumuzda velilerimizin yanında olacaktır."

"Bugünün en faziletli davranışlarından birinin böylesi bir kardeşlik ruhu içinde bir yardım seferberliği olduğuna inanıyoruz. Rabbimiz, hastalarımıza şifalar versin, vefat eden kardeşlerimize rahmet eylesin, geride kalan yakınlarına sabırlar versin inşallah. Yardımlaşma projesi kapsamında; karantinada olan ve yemek yapamayan ailelerimiz Zarafet Okullarının aşağıda belirtilen iletişim numaralarını arayarak gerekli bilgileri verdikten sonra karantinadaki aile ile gönüllü Zarafet Ailemiz eşleştirilecek ve karantina süresince gönüllü ailemiz yemek ikramında bulunacak."diye konuştu.

ZARAFET OKULLARI İLETİŞİM BİLGİLERİ

Telefon Numaraları: 02247222020 - 05550122030

E-posta: [email protected]

İntagram/facebook/twitter: zarafetokullari

Gençler Bu Organizasyonda Üniversite Ve Meslekleri Tanıyacak Gençler Bu Organizasyonda Üniversite Ve Meslekleri Tanıyacak