Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı

Başkan İsmail Karaman, meclis üyeleri ve partililer ile birlikte Muhtarlar Derneği ile Ziraat Odasını ziyaret etti.

Ziyaretlere ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Karaman, "Bizleri kalabalık şekilde ve ilgiyle karşılayan başta Muhtarlar Dernegi Başkanı Sayın Sami Çakmak ve tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.
Derneğimizi ziyaretimizde; bazı Kırsal Mahallelerimizde hayvan bakımının yasaklanmasının gözden geçirilmesi ile Kırsal Mahallelerde yaşanan sıkıntıları kısmen de olsa çözecek olan: 16 Ekim 2020 tarihli Torba Kanunu ile 5216 sayılı Büyükşehir kanunu maddesine istinaden; vatandaşlarımızın menfaatlerinin korunması için 03 Şubat 2021 tarihinde yapılan İnegöl Belediye Meclis Toplantısında vermiş olduğumuz verdiğimiz önergemiz AKP ve MHP Meclis üyelerimizin oyları ile reddedildi."

"Bizler bu tesbitin Meclis Üyeleri, Ziraat Odası, Muhtarlar Derneği, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Mimar ve Mühendisler Odasının da içinde bulunduğu komisyon tarafından yapılıp raporlanmasının daha sağlıklı olacağını talep etmiştik. Fakat red gerekçeleri de Büyükşehir Belediyesinin bir çalışması olduğu ve ilçenin yapmasına gerek kalmadığı şeklindeydi. Muhtarlarımızı dinledikçe de bu talebimizin gerekli olduğunu bugün burada daha iyi anladık. Muhtarlarımızın da beklenti ve taleplerini not ederek ilgili kurum ve mercilerde dile getireceğimizi ifade ettik." dedi.

Bir diğer ziyareti Ziraat Odasına yaptıklarını ifade eden Başkan Karaman, "Kar yağışı ve don sebebiyle özellikle seraları zarar gören çiftçilerimize Zıraat Odası Başkanı Sayın Sezai Çelik nezdinde geçmiş olsun dileklerimizi ileterek çiftçilerimizin genel sorun ve sıkıntılarını dinledik. Ülkemizde her meslek grubunda olduğu gibi vatandaşımızın sıkıntılar yaşadıklarını, bu sıkıntıları sadece siyasi partilerin değil meslek gruplarını temsil eden oda ve derneklerin de artık dile getirmesi gerektiğini, bu konuda bizlere pek çok talep geldiğini ilettik."

"Ülkemizin tarım politikasının yanlış olduğunu, acilen önlem alınması gerektiğini belirterek, tarımsal üretimin güvenlik meselesi kadar önemsenmesini ifade ettik. Bizler için faydalı bir ziyaret olmakla beraber kendilerinin de istek ve taleplerini alma imkanı olmuştur." diye konuştu.