TMMOB MAKİNE MÜHENDİSLERİ BURSA ŞUBESİ İLE PROTOKOL İMZALANDI

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, 25 Nisan 2013 tarih ve 28628 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 'İş ekipmanlarının kullanımında sağlık ve güvenlik şartları' yönetmeliği gereğince İTSO, firmalarda bulunan cihazların (Basınçlı kap ve tesisatlar, kaldırma ve iletme ekipmanları vb.), tanımlanan periyodik denetlemelerinin TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından gerçekleştirilmesi, muayene sonuçlarının raporlanması ve raporun işletme yetkililerine sunulması amacıyla TMMOB Makine Mühendisleri Bursa Şubesi ile görevlendirme protokolü imzalandı.

İnternet medyası ilan gelirleriyle daha güçlü İnternet medyası ilan gelirleriyle daha güçlü

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, "Sanayi şehri olan ilçemizdeki işletmelerimizin 'İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık Ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği' kapsamında ekipman kontrol ve muayenelerini güvenle yaptırabilmeleri noktasında TMMOB Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ile bir görevlendirme protokolü imzalamış bulunuyoruz. Üyelerimizin iş ve işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yürüyebilmesi, olası iş kazalarının ve bununla birlikte yaşanabilecek olan can ve mal kayıplarının engellenebilmesi noktasında hep birlikte üzerimize düşen görevleri yerine getirmemiz gerekiyor."

BAKIMLARI AKSATMAYIN

"Biz bu noktada çalışmalarımızı gerçekleştirirken üyelerimizden de ekipmanlarının periyodik bakımlarını aksatmamalarını talep ediyoruz. Gecikecek her bakım bir risk doğurur ve bu risk hem çalışanlar hem de firma için büyük riskler oluşturabilir. İmzaladığımız işbirliği protokolü kapsamında üyelerimiz Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi hizmetlerinden %30 indirimle faydalanabilecekler. Protokolümüzün hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bursa Makine Mühendisleri Odası İnegöl Temsilciliği Başkanı Burak Koyuncu ise "Sanayicilerimizin ve KOBİ'lerimizin belirli zaman süreçlerinde yaptırmaları gereken periyodik bakımları hayati önem taşımaktadır. Özellikle iş kazalarından doğabilecek zararların engellenmesi noktasında işletmelerimizin periyodik bakımlarını yaptırmaları gerekmektedir. İşletmelerimiz kendilerine tanınan süreç içerisinde periyodik bakımlarını yapmazlar ise ve hükümet eliyle gerçekleştirilen denetimlerde ekipmanların periyodik bakımlarının yapılmadığı anlaşılırsa önemli cezai müeyyidelerle karşılaşabilirler."

"Bu noktada Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi olarak işletmelerimize yardımcı olmaya hazırız. İmzaladığımız protokol kapsamında İTSO sınırları içerisinde bulunan firmalarımızın basınçlı kap ve tesisatlar, kaldırma ve iletme ekipmanları gibi makine ve teçhizatlarının muayenesi ve raporlanması noktasında görevlendirilmiş bulunuyoruz. Olası iş kazalarını minimize edebilmek için tüm sanayici ve işverenlerimizin periyodik bakımlarını yaptırmalarını diliyoruz" dedi.