Çilek Mobilya, Ar-Ge Ve Tasarım Gücüyle Sektöre Yön Vermeye Devam Ediyor Çilek Mobilya, Ar-Ge Ve Tasarım Gücüyle Sektöre Yön Vermeye Devam Ediyor

MÜSİAD'DA İŞVEREN HAKLARI SEMİNERİ

MÜSİAD İnegöl Şube merkezinde dün, Genç MÜSİAD İnegöl Şubesi organizasyonu ile gerçekleşen toplantıya MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Döngel, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD Yönetim Kurulu ile üyeler katılım sağladılar. Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD İnegöl Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Fatih Arıcı, amacımız MÜSİAD tecrübesini yüksek ahlak ve yüksek teknoloji ilkesiyle ile birleştirerek, genç ve girişimcilere aktaran; toplumsal dayanışma ve paylaşma kültürü ile gençliğin sosyal ve ekonomik anlamda kalkınması yolunda mücadele eden; geleneğine bağlı, geleceğe yön veren, genç ve şuurlu bakışı oluşturmaktır". İşte Genç MÜSİAD İnegöl Şubesi olarak bu bilgiler ışığında bizlerde geçmiş dönem Yönetici abilerimiz kardeşlerimiz gibi Çalışmalarımızı ve faaliyetlerimizi yapıyoruz. Bugün de bu ilkeler doğrultusunda buradayız. İş dünyasının her zaman yaşadığı sorunlarda biri olan İŞ VEREN hakları üzerine siz değerli üyelerimize bilgiler aktarmak için bu toplantıya düzenledik. Bu akşam ve bundan sonraki yapacağımız programlar ile işverenler olarak işçilerle olan ilişkileri iyileştirmeyi amaçlıyoruz. "Programlarımız ile hem işçileri hem de işverenleri bilgilendirmeyi amaçlıyoruz umarım bunda başarılı oluruz. Ben sözlerime daha fazla uzatmak istemiyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum diye konuştu.

İŞ HUKUKUNU ANLATTILAR

Toplantıda daha sonra aynı zamanda Genç MÜSİAD Üyesi da olan Av. İbrahim Şentürk ve Av. Cihad Şentürk tarafından İş Hukuku'ndan iş Veren hakları konulu bilgilendirme kısmına geçildi. Av. İbrahim Şentürk konuşmasına, MÜSİAD; hakkı, hukuku, ahlakı hedef ve şiar edinmiş bir işveren topluluğudur. Üyelerimiz olan işverenler, işçisi ile ilgili tüm münasebetlerini bu minvalde gerçekleştirme gayesiyle hareket etmektedir. İş Hukuku'nda işçi lehine yorumlama ilkesinin bulunması sebebiyle istisnalar olmak ile birlikte işçi iddiasını tanık ile ispat edebilmektedir. Ücret alacağı miktarı, fazla çalışma ücreti alacağı yahut kıdem tazminatı gibi taraflar arasında ihtilaf bulunan vakıalarda işverenin tek ispat vasıtası usule ve hukuka uygun olarak tutmuş olduğu özlük dosyası, tutanak ve belgelerdir. Belirtmek gerekir ki işçi imza ettiği bir istifa dilekçesini yahut ibranameyi belli şartlarda iptalini sağlayabilmektedir. Böyle bir durumda kurumsallaşma yolunda epey mesafe kateden şirketlerimizin İş Hukuku alanında bilgi sahibi olması ve hukuki destek alması son derece önemlidir.

ARABULUCULUK ÖNEMLİ

Varlığını ve özünü 13.yy kadar uzanan Ahilik Teşkilatı'ndan alan MÜSİAD için arabulucuk kurumu ehemmiyet arz etmektedir. Yeni gibi görünen ve yasal düzenlemesi ile arabuluculuk adını alan söz konusu kurum aslında yüzyıllardır bu topraklarda "işçinin alın teri kurumadan hakkını veren" işverenlerimizin benimsediği bir uzlaşma kültürünü temsil etmektedir. İşverenlerimiz arabulucu sürecinde işçisi ile anlaşması halinde imza edecekleri arabuluculuk anlaşma evrakı mahkeme kararı hükmünde kabul görecektir. Helalleşme kültürünün hukuka bakan yönü ile bilinmesi, daha sonra yaşanabilecek ihtilaflarda maddi kayıpların da önüne geçecektir dedi.

Program daha sonra soru cevap şeklinde son buldu.