Türkiye'de işsizliğin olmadığı ilçe olarak nitelendirilen ilçemiz, kalifiye eleman konusunda sıkıntı çekerken, işsiz sayısında artış gösteren rakam düşündürüyor. Bugüne kadar işsizliğin yok denilebilecek kadar az olduğu İnegöl'de, işsiz sayısı 14 bin.

SGK'dan Emekli Promosyonu Açıklaması SGK'dan Emekli Promosyonu Açıklaması

Özellikle mobilya sektöründe üretimin azalması ve buna bağlı olarak işçi çıkarılması, İnegöl'deki işsizlik oranını arttıran etkenlerin başında yer alıyor. İşsizlikle birlikte işsizlere ödenen işsizlik ödemelerinde de rekor kırıldı.

İş-Kur Hizmet Merkezinin 2019 yılı verileri belli oldu. Kayıtlı İşgücü Sayısının 104 bin kişi açıklandığı verilerde, kayıtlı işsiz sayısının 13 bin 856 olduğu bildirildi.

Açıklanan verilerde dikkat çeken rakamlar yer alırken; özel sektörden alınan açık iş sayısının 10 bin 036 kişi olduğu, 430'u engelli olmak üzere 6 bin 676 kişinin işe yerleştirildiği aktarıldı.

Açıklanan raporda, 5 mesleki eğitim kursu açıldığı ve bu kurslara 105 kursiyerin katıldığı bilgisi verildi. Raporda ayrıca işsizlik ödeneğine 9 bin 458 kişinin başvuruda bulunduğu, yapılan incelemeler sonucunda işsizlik ödeneği hak eden 4 bin 963 işsize 39 milyon 520 bin TL işsizlik ödeneği ödendiği açıklandı.