Davud Orucu nedir? Davut orucu ne zaman tutulur? Davud Orucu nedir? Davut orucu ne zaman tutulur?

İnegöl'de personel sayısının artması için B statüsüne geçmeyi bekleyen 500 yıllık İshakpaşa Camii yerine 20 yıllık Sani Konukoğlu Camii'nin statüsü arttırılmıştı. İnegöl'ün en yüksek statüsünde camisi Konukoğlu olmuş; alınan karara İshakpaşa cemaati tepki göstermişti.

İSHAKPAŞA DA ARTIK B STATÜSÜNDE

Büyük bir tadilattan geçen ve Cuma günü yenilenmiş haliyle açılan İshakpaşa Camii de artık B statülü cami oldu. Böylece İnegöl'de B statüsündeki cami sayısı 2'ye yükseldi.

İshakpaşa Camii'nde statü artması ile din görevlisi sayısında artışa gidilecek.İshakpaşa'ya bir müezzinin daha atanması bekleniyor.

İNEGÖL'DE A STATÜ YOK

Dönemin İlçe Müftü Vekili Dr.Ömer Faruk Atan, Ramazan ayında Genç Gazete-İnegöl Online ortak yayınında camilerin statü farkını şu sözlerle anlatmıştı: "Camilerde A, B, C, D ve E statüsü var. Herkes tarafından tanınan bilinen tarihi camiler A statüsündedir. Sultanahmet, Süleymaniye gibi... 2'den fazla personele ihtiyaç duyan merkezdeki camiler B statüsündedir. İmam ve müezzin yetecek olan camiler C olur. Köy camileri gibi bir personelin yettiği camiler D statüsünde olur. Bir de zaman zaman açılan, toplumun ihtiyacını karşılayan E statüsünde mescitler var ki İnegöl'de E statüsünde bir cami yok. Bizde A da yok. Daha önce C ve D statüsünde camiler vardı. Büyük kısmı C statüsünde olan camiler. Yani imam ve müezzine ihtiyaç duyulan camiler. Zaman zaman Diyanet'ten formlar geliyor. Biz bu konuda çeşitli çalışmalar yaparak İl Müftülüğü'ne ulaştırıyoruz. Oradan da Diyanet İşleri Başkanlığı'na gönderiyor. Bunun B mi, C mi kararını biz vermiyoruz. Bunun merkez camii ile ilgili bir durum yok. B olması yada C olması merkez camini değiştirmez. Tamamıyla personel ihtiyaç sayısıyla ilgili bir olay. B olduğunda 3 personel ihtiyacı olur. C olursa 2 personel ihtiyacı duyar"