İş-Kur İnegöl Şube Müdürlüğünde şuanda firmaların verdiği açık iş ilanları bulunuyor. En çok eleman aranan meslek dalının başını beden işçiliği çekiyor.

Çalıştıracak işçi bulmakta güçlük çeken İnegöl'deki firmalar, İş-Kur İnegöl Şube Müdürlüğüne verdikleri ilanlarla işçi arıyor. Her meslekten elemanın arandığı ilanlarda farklı meslek için yüzlerce eleman aranıyor.

Türkiye, Euro Bazında Asgari Ücret Artışına Rağmen Avrupa'da Düşük Sıralarda Türkiye, Euro Bazında Asgari Ücret Artışına Rağmen Avrupa'da Düşük Sıralarda

İş ilanlarına bakıldığında, en fazla eleman arayan sektörler inşaat, gıda, hizmet, tekstil ve mobilya. İş arayan vatandaşlar ise İş-Kur'un girişine asılan panoda bulunan iş ilanlarını takip edebiliyor.

Türkiye'de işsizliğin olmadığı ilçe olarak nitelendirilen İnegöl'de, işsizlik %8'lere çıktı. Özellikle mobilya sektöründe üretimin azalması ve buna bağlı olarak işçi çıkarılması, İnegöl'deki işsizlik oranını arttıran etkenlerin başında yer alıyor.

İşsizlikle birlikte işsizlere ödenen işsizlik ödemelerinde de rekor kırıldı. Geçen yıl 23 milyon TL işsizlik ödemesi yapılırken; bu yılın ilk 10 ayında ödenen tutar 30 milyon TL.