İnegöl"de yaşayan Serkan Ulusoy, para çekmek için PTTye ait bankamatiğe gitti. Bu sırada bankamatiğin para bölümünde takılı halde 400 lirayı gören Ulusoy, söz konusu parayı Alanyurt Polis Merkezine teslim ettikten sonra PTT yetkililerine durumu bildirdi.

Çorlu tren kazasında karar çıktı Çorlu tren kazasında karar çıktı

Güvenlik kameralarını inceleyen PTT yetkilileri, paranın bir hafta önce maaşını çekmeye gelen Ramazan Çakar tarafından unutulduğunu tespit etti. Maaşını çekmek için tekrar bankamatiğe gelen Çakar, parasının eksik olduğunu görünce PTT yetkililerinden yardım istedi. PTT yetkilileri Çakar"ın parasının Polis merkezinde olduğunu söyledi. Durumdan bilgilendirilen Çakar, İlçe Emniyet Müdürlüğü Alanyurt ek hizmet binasında bulunan polis karakoluna giderek parasını teslim aldı.

"PARAMI BULANDAN ALLAH RAZI OLSUN"

Ramazan Çakar, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen hafta cuma günü engelli maaşını çekmek için bankamatiğe gittiğini belirterek: "PTT bankamatiğine kartımı takarak parayı almak için işlem yaptım. Alamayınca kartımı çıkartıp, uzaklaştım. Para çıkmayınca bende pazartesi günü tekrar geldim. Bankamatiğe kartımı taktım para çektim ama 750 TL içerisinden 400 TLnin eksik olduğunu gördüm. PTT yetkililerine başvurdum. Kaybolan 400 liranın çekildiğini söylediler. Güvenlik kameraları görüntüleri ve bir takım incelemelerin ardından paramın emniyete teslim edildiğini söylediler. Bankamatikten uzaklaştıktan sonra çıkan parayı biri almış ve emniyete teslim etmiş. Paramı bulan ve emniyete teslim eden vatandaşa teşekkür ederim. Allah razı olsun."dedi.

"AYNI OLAY 3 GÜN ÖNCE BAŞIMA GELDİ"

Aynı olayın bir benzerinin 3 gün önce başından geçtiğini ifade eden Çakar, "Bende paramın kaybolmasından üç gün önce fırına ekmek almaya gittim. Ekmeğin ücretini 5 lira ile ödedim. Fırıncı 5 liranın üstüne bana 10 lira dönüş yaptı. Eve giderken paramı kontrol edince, paramın fazla olduğunu fark ettim. Gittim fazla olan parayı fırıncıya verdi. Haram para asla yemem. Üç gün sonra aynı olay benim başıma geldi. Benim 400 liram gitti, aynı şekilde yerine geldi. Bu olay beni etkiledi."diye konuştu.