Ülke ve dünya çapında yaptığı başarılı yardım kampanyaları ile gündeme gelen İHH'nın İnegöl ayağını teşkil eden İNİYAD yönetimi, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etti. 2013 kurban organizasyonu tanıtımı için Aktaş'a ziyaret gerçekleştiren İNİYAD yönetimi konuyla ilgili yapılacak çalışmalar hakkında Aktaş'a bilgilendirmede bulundu.

KURBAN BEDELİ 400 TL

Ziyarette konuşan İnegöl İnsani Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Burak Kılınç, İHH İNİYAD olarak kurban organizasyonları ile alakalı bilgilendirmede bulunmak ve konuyla ilgili Başkan Aktaş'tan destek beklediklerini belirtmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hoca Cuma hutbesinde hangi konudan bahsetti, kim söyleyebilir? Hoca Cuma hutbesinde hangi konudan bahsetti, kim söyleyebilir?

Kılınç, İHH olarak 100 ülke ve bölgede çalışma sürdüreceklerini belirtirken konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Kafkasya, Orta Asya, Güney Doğu Asya, Güney Asya, Afrika, Amerika'nın orta ve güney bölümünde ve balkanlarda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Farklılık olarak dağıtılan kurban paylarının bu sene tamamını Suriye'deki kardeşlerimiz için göndereceğiz. İnegöl'den de 2 kardeşimizi çalışmaları izleme ve takip etmek adına kurban kesim ve dağıtımı gerçekleştirmek üzere yurt dışına göndereceğiz. Kurban bedeli 400 TL olarak belirlendi. Tüm İnegöl halkında kurban çalışmalarımıza desteklerini bekliyoruz" dedi.

"ÖNEMLİ ORGANİZASYONLARA İMZA ATIYORLAR"

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İHH'nın Türkiye çapından hatta dünya sathında yardım, hayır, hasenat konuları ile alakalı çok önemli organizasyonlara imza attığını belirtti. Bu işin İnegöl ayağında ise İNİYAD derneğinin yer aldığını söyleyen Aktaş: "Belediye olarak ta kendilerine yer tahsisinde bulunduk. Yine aynı şekilde idari iş ve işlemlerini hemen Sani Konukoğlu Konferans Salonu yan tarafındaki sosyal tesislerdeki binalara yürütüyorlar. İnegöl üzerinde çalışmalar yaptıkları gibi özellikle yurt dışındaki ülkelerde de ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırma ve dertlerine derman olma noktasında gayret gösteriyorlar" dedi

"ÇOK MAĞDUR MÜSLÜMAN VAR"

Kurban bayramına 1 aydan daha kısa bir süre kaldığını söyleyen Başkan Aktaş: "İlçe ve ülke olarak Kurban bayramını çok daha iyi imkanlarla idrak edeceğiz. Geniş imkanlara sahibiz ama gerçekten bir parça ete muhtaç olan o kadar çok ülke ve o kadar çok mağdur Müslümanlar var ki dolayısıyla bu önemli faaliyetle geçmiş yıllarda olduğu gibi İnegöl de ki kardeşlerimizin dolu dolu yer alması benim en büyük temennim" dedi.

İNEGÖL İNSANI DUYARLI

Aktaş, İNİYAD'ın önceki yıllarda olduğu gibi organizasyon ile alakalı genel bir bilgilendirme yaptığını ve çalışmanın içeriği ile alakalı destek noktasında talepte bulunduklarını belirterek:

"Böyle önemli hayırlı bir işe aracılık ettikleri için teşekkür ediyorum. İnegöl insanı böyle konulara duyarlı ama bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Gerçekten çok önemli bir faaliyet. Sadece İnegöl özelinde değil dünya sathında çok önemli bir çalışma. İHH gerek kurban, gerek eğitim, gerekse de yardım faaliyetleriyle sıkıntılı bölgelere her zaman el uzatmasını bilmiş çok önemli bir organizasyon. Temennimiz ve ümidimiz odur ki İnegöl olarak geçen yıldan çok daha fazla destek ve katkıda bulunalım. Çünkü biz güzel imkanlara sahibiz ama bırakın bu imkanlara sahip olmayı bir parça ete bir ekmeğe muhtaç olan o kadar çok Müslüman milletler ve topluluklar var ki. Şimdi dayanışma, şimdi birlik beraberlik zamanı inşallah el birliği ile İnegöl olarak destek verelim diyorum. Ben bu duygu ve düşüncelerle arkadaşlarımıza bu güne kadar yaptığı çalışmalardan katkılardan çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin diyorum" dedi.

.