Öğrencilerin matematik seviyesini görmesini sağlamak, öğrencilerin kendilerine olan güven duygusunu geliştirmek ve gönüllü çalışma bilincine sahip olmasını sağlamak amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2007 yılından bu yana düzenlenen İNEMATO yarışması Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirildi.

Ortaokullar arasında 6 ve 7. sınıflarda eğitim gören öğrencilerin katılabildiği yarışmada; 6. sınıf kategorisinden 225 öğrenci, 7. sınıf kategorisinden ise 232 öğrenci olmak üzere 457 öğrenci yarıştı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican yaptığı açıklamada; "Olimpiyat yarışması sonucunda 60 öğrencimizi ödüllendireceğiz ve öğrencilerimizi öğretmenlerimizi onura edeceğiz. Olimpiyatlarda yarışan tüm öğrencilerimi kutluyor dereceye girecek olan öğrencilerimizi şimdiden tebrik ediyorum. Eğitim öğretim yılı başında yaptığımız ve okul müdürlerimizle aldığımız karar neticesinde yaptığımız bu yarışmanın hayata geçmesinde emeği bulunan Şube Müdürümüz Ayfer Er'e sınav yürütme komisyonumuza ve soru hazırlama komisyonumuza çok teşekkür ediyorum."

Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor?

"Beni ziyadesiyle memnun eden diğer konu ise öğrencilerimizi Matematik Olimpiyatlarına hazırlayan öğretmen ve okul yöneticilerimizin yaşadığı heyecandı. Yarışmada soruları çözen öğrencilerimiz kadar öğretmenlerimizin de bu işe gönül veriyor olası gurur verici. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.