Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, Yeni Bir Dünya Sanayici ve İş adamları Derneği (YENİAD) İnegöl Şube Başkanı Ertuğrul Meydan ve Saadet Partisi Yönetim Kurulu üyelerinin bulunduğu heyet İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını ziyaret etti.

İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar

İTSO başkanı Yavuz Uğurdağ ve İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Bahri Urgun tarafından karşılanan heyetin ziyaretinde konuşan Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, yaşanan pandemi sürecinde sanayi ve üretim şehri olan İnegöl'de de ciddi duraksamaların yaşandığını belirterek, "Şimdi normalleşme takvimi ile birlikte ticaret ve sanayimizin de harekete geçmesini umuyoruz. Bu anlamda İTSO başkanımız olarak sizlerden daha sağlıklı bilgiler alacağımızı düşünerek bir ziyaret gerçekleştirmek istedik." dedi.

POLİTİKA KURULU DOSYASINI TAKTİM ETTİ

Covıd-19 salgınının Türkiye'de üretim sektörüne etkileri ve alınması gereken tedbirlere ilişkin Saadet Partisi olarak hazırladıkları dosyayı taktim eden Hasan Eroğlu "Partimiz ekonomi ve sanayi politika kurulları tarafından hazırlanan bu dosyalarda İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak istifade edebileceğiniz bilgiler de mevcut. Hem mevcut durumun analizi hem de İnegöl bazında yapılabileceklerle ilgili her zaman istişarelere devam edeceğiz." dedi.

YEREL GÜNDEM İLE TİCARİ HAYATA İLİŞKİN KONULARI EŞİT ELE ALACAĞIZ

Yerel yönetimlerle ilgili bir çok konuda yapıcı muhalefet anlayışıyla hareket ederek çözüm önerileri sunduklarını belirten Hasan Eroğlu "Özellikle son 10 yılda yerel konular ticari hayatın önüne geçti. Evet İnegöl'de ciddi bir altyapı sorunu var. Koordinasyon bozukluğu, şehir planlamasında hatalar var. Ancak bundan öte ticari hayata ilişkin de maalesef çok iyi oldu diyeceğimiz bir çalışma göremedik. Hamzabeydeki 2. OSB güzel bir yatırım oldu, ancak altyapı ve üstyapıda ciddi eksiklikler var. Yollarında sorunlar var. Yine Ağaç İşleri bölgemizde benzer şekilde sorunlar devam etmekte." dedi.

YENİ FUAR MERKEZİNİN BİR AN ÖNCE YAPILMASI ŞART

İnegöl'e yeni bir fuar alanı oluşturulmasıyla ilgili gerekliliğin olduğunu belirten Hasan EROĞLU "Biz de mobilya üreticisiyiz. Mevcut fuar alanımız artık hem estetik, hem de kapasite olarak yükü kaldıramıyor. İnegöl'lü üreticilerimiz ister istemez İstanbul'a yönelmek istiyor. Halbuki bu mesele siyaset üstü bir durum. Kaldı ki siyasi olarak bakılsa bile belediyesinden bakanlığına kadar aynı parti mensubu olan bir sistemde İnegöl'ün bunu çözmesi gerekir. Bu anlamda biz muhalefet partisi olarak görevimizi yaparak bu konunun tekrar İnegöl gündemine alınmasını ve tüm yetkililerimizin elbirliğiyle İnegöl 'ümüze yeni fuar alanını kazandırması gerektiğini vurguluyoruz." dedi.

HAMZABEY OSB İLE İLGİLİ İKİNCİ ETAP HAZIRLIĞI VAR

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İTSO Başkanı Yavuz UĞURDAĞ, "Bizler sanayici iş adamlarıyız. Meselemiz, derdimiz İnegöl'ümüzün en güzel bir şekilde üretmesine katkı sunmak. Bu bağlamda İnegöl İhtisas OSB bölgemizde artık genişleme çalışmalarının yapılması gerektiğine inanıyoruz. Buna önem veriyoruz çünkü artık mevcut sanayi yerleşkelerinden artık bu alanlara taşınma gerekiyor. Bugün haritaya baktığınızda her bir sanayi bölgesi İnegöl'ün bir ucunda. Bu durum işçi arkadaşlarımızı da, iş adamlarımızı da, lojistik firmalarımızı da yormakta. Projelerimizi hazırladık. İlgili yerlerle paylaştık. Özverili bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

FUAR ALANIYLA İLGİLİ PROJE KISMI DEĞİL İCRAAT KISMI ŞART

Yeni fuar alanıyla ilgili de bilgi veren Yavuz UĞURDAĞ, "Biliyorsunuz belediyemiz bize fuar alanı için bir yer tahsis etti. Akhisar'daki bu yer 80.000 m2. Bunun 40.000 m2 si inşaat alanı olacak. 2017 yılında yapılan bu hamleden sonra bir türlü bu gerçekleşemedi. Belki o zamanlarda 70 - 80 milyon TL ile çözebileceğimiz yeni fuar alanını bugün yapmaya kalksak 130-140 milyon liralık bir maliyet karşımıza çıkıyor. Pandemi süreciyle de yıpranmış olan iş adamlarımızın, esnafımızın sırtına bu maliyeti bu şekilde vurmamız mümkün değil. Bu sebeple şu an proje ile ilgili bir sıkıntımız yok. Sadece icraat için gerekli finansmanın bulunması gerekli. Bu bağlamda biz yine sektörel üyelerimizle bir araya geleceğiz ancak belki işin başlangıcını oluşturacak bir bütçe çıkacaktır. Kalan kısımla ilgili İnegöl'ümüzdeki tüm resmi idarecilerimizin, siz siyasi partilerimizin, STK'larımızın konuya sahip çıkmasıyla bir çözüm bulunabileceğini düşünüyoruz." dedi.

İNEGÖL PİYASASINDA AZ DA OLSA HAREKETLİLİK BAŞLADI

Pandemi ile durma noktasına gelen işlerin normalleşme süreciyle birlikte hızlandığını ifade eden Yavuz UĞURDAĞ, "Şu an ihracat odaklı ciddi bir ivme var. Durum analizi için arkadaşlarımız gerekli saha araştırmasını şu an yapmaya devam ediyor. Somut veriler geldiğinde bu durum daha da iyi ortaya çıkacaktır. Ben esnaf ve sanayicimiz açısından çok sıkı tedbirlerin uygulandığı bu süreçte sabırla verilen talimatlara uyan ve hiçbir şekilde uygunsuz bir tavır içinde olmayan esnafımıza, sanayicimize, iş adamlarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek yapılan ziyaret, dosya taktimi ile sona erdi.