BOYU 65 SANTİM

İnegöl'de yaşayan Bayrak ailesinin 2 çocuğundan birisi olan İlker, 14 yıl önce 7 aylıkken prematüre olarak 850 gram doğdu. 14 yaşında olmasına rağmen boyu 65 santim, ağırlığı ise 4,5 kilogram olan parmak çocuk İlker, ailesinin sevgisiyle büyüyor.

VOLKAN'I GÖRMEK İSTİYOR

Türkiye'de 2, İnegöl'de benzeri bulunmayan parmak çocuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile takımı Fenerbahçe'nin eski kalecisi Volkan Demirel ile görüşmek istiyor.

2 ÇOCUĞUNDAN BİRİ

Adnan Bayrak ve Elif Bayrak çiftinin 2 çocuğundan biri olan İlker, ailesinin yanı sıra İnegöl'de yaşayan vatandaşların gözbebeği haline geldi.

OKUMAYI SEVİYORUM

İnsanların kendisiyle çok ilgilendiğini belirten İlker Bayrak, "Gün boyu ailemle zaman geçiriyorum. Öğretmenlerim bana dersler veriyor. Okumayı yazmayı seviyorum. Ailemi, öğretmenlerimi seviyorum. Ama aynı zamanda Fenerbahçe'nin eski kalecisi Volkan'ı çok seviyorum. Cumhurbaşkanımızla görüşmek istiyorum" dedi.

Fatih’te firari maymun sahibinden kaçtı Fatih’te firari maymun sahibinden kaçtı

850 GRAM DOĞDU

İlker'in 3 yaşındaki kardeşi Hanife ise ağabeyini çok sevdiğini ifade etti. İlker'in babası Adnan Bayrak da "İlker 14 yıl önce dünyaya geldi. 7 aylık doğdu. 850 gram ağırlığı vardı. 100 gün kuvözde kaldı. Ankara Hacettepe hastanesinde teşhisi konuldu. 'Silver Russel' adı verilen hastalığa sahip. İlker 14 yaşında şimdi. Milyonda 1 olan bir hastalık. Rabbim bize nasip etmiş. Türkiye'de 3 tane vardı, biri vefat etti. Konya'da var bir tane. Ankara'daki vefat etti. İlker diğerinden yaş olarak büyük, Türkiye ilk. Bunlar çok farklı çok özel çocuklar. Biz bu konuda çok şanslıyız. Evimizin, İnegöl'ün neşesi oldu. Gittiği her yerde neşe kaynağı." diye konuştu.

10 KAT DAHA KÜÇÜK

İlker'in yaşıtlarından 10 kat daha küçük olduğunu aktaran baba Bayrak, "4,5 kilogram, 65 santim uzunluğunda. İlerleme oluyor. Bir sıkıntısı yok. Koşuyor oynuyor. Eğitim alıyor. 8. Sınıfa geçti. Çok memnunuz. İkinci çocuğumuz normal, sağlıklı." dedi.

ÖZEL BİR ÇOCUK

İlker'in annesi Elif Bayrak ise "İlker hayatıma girdiği için çok mutluyum. Onunla yaşamak çok güzel. Özel bir çocuk. Türkiye'de sayısı 2. İlker gibi çocuğu olan ailelerle de buluşmak istiyoruz. Sesimi duyarlarsa iletişime geçsinler benimle. Ama 14 yıla çok şey sığdırdık. İlker'le yaşamak her şeye değiyor. İkinci çocuğumuz, çok da zor kararlar vererek dünyaya geldi. Mutluyuz." diyor.