İnegölspor tesislerinde düzenlenen törende İsmail Güldüren 1 yıllık sözleşmeye imza atarak, bordo beyazlı ekibin başına geçti. Güldüren'in yardımcılıklarını Hüseyin Yoğurtçu, Vahap Şenol ve İzzet Kaya yapacak.

Okan Buruk'tan Fenerbahçe'ye Süper Kupa çağrısı Okan Buruk'tan Fenerbahçe'ye Süper Kupa çağrısı

Törende konuşan İnegölspor Başkanı Eşref Güç; "Bizim hedeflerimizde mutlaka sezona başlarken şampiyonluk veya play off oynamak vardı. Ancak bunları gerçekleştiremedik. Şuan ki yaptığımız hamle İnegölsporu'umuzu daha iyi yerlere taşımak, özümüze dönmek. Tabi herkes eski İnegölspor'u hayal ediyor. Niye futbolcu yetiştirmiyor? İnegölspor'un sesi daha fazla neden duyulmuyor? Tabi bunu el birliğiyle yapmamız lazım. Bunu sadece yönetimin yapmasıyla olmaz. Burada birlik ve beraberlik çok önemli. Hatalardan ders çıkarmak lazım. Sezon başında yönetim olarak herkes diyebilir, yönetim hata yaptı. Ancak ben öyle düşünmüyorum. Bazı şeyler tutmuyor olabilir. Bugün 18 takımda şampiyon olacak diye bir şey yok. Mutlaka bir takım finale gidecek ve şampiyon olacak. Öncelikle şunu herkesin bilmesini isterim. İsmail hocayla bir senelik anlaştık. Bizler yine 1 sene görevimizin başındayız. Burada toplanmamız onu perçinliyor. Ama bunu 1 sene olarak düşünmemek lazım. Özümüze sahip çıkarsak İnegölspor uzun vadeli, devamlı istikrarlı şekilde çalışır. Ve başarıyı daha çabuk yakalar diye düşünüyorum. Hepiniz İsmail kardeşimizi tanıyorsunuz. Daha önce ben kendisiyle çok çalıştım. 3. ligdeyken şampiyonluk yaşadık. Ben İsmail'in bu görevi şuana kadar gelmiş geçmiş hocalardan daha iyi yapacağına eminim. Çünkü inegölspor camiasını, taraftarını ve sizleri tanıyor. Zaten bir yönetim kulübün sahibi değildir. Yönetim bu işin başıdır. Futbolcular, taraftar, hocalar, basın mensupları. Bu işte 5 aşama var. Biz İnegölspor'u yukarı taşımak için hamleleri belki doğru yapamadık. Ama bundan sonraki hamlelerimizi doğru yapalım. Doğru hedefler bulalım. En azından niyetimizi korumaya çalıştık. Yönetim olarak azaldığımızı da biliyorsunuz. Bazı arkadaşlar istifa etmek istedi. Onlara müsaade ettik. Mühim olan bize çalışma arkadaşları, canı gönülden bizimle olan, İnegölspor için varını yoğunu ortaya koyan çalışma arkadaşları. Ben şuan o ekibi yakaladığımıza inanıyorum. Ben huzurlarınızda İsmail hocaya ve ekibine hayırlı olsun diyorum. Onların başarılı olmasını arzu ediyorum ki, onlar başarılı olduğunda bizler ve İnegölspor başarılı olacağız." Dedi.

FATİH AKYEL'E YORUM YOK

Fatih Akyel'in kendisiyle ilgili yaptığı iddialara cevap veren Güç, "Aslında bunlara girmek istemiyorum. Onları daha sonraki günlerde çıkacağımız programlarda gündeme getireceğiz. Ben o şekilde olaya bakmıyorum. Kimseyi suçlamak, karalamak istemiyorum. Hayat devam ediyor. Bundan önce yaşananlar aramızda kalan konular. Ama bunların dışarı yansıması gerekirse yansıtırız. Eşref Güç konuşmuyor diye, hep suçlu gözüküyor. Maalesef öyle değil. Eşref Güç ve ekibi İnegölspor'u düşünüyor. Bizim Fatih hocadan daha önemli işimiz krizi yönetmek. Bizden sonraki olası yönetimler. Biz göreve 2 senelik geldik. Bu 2 seneyi mevcut yönetimimle götürmeye çalışıyorum. Ve bunu götürmek içim zamanımı veriyorum. Fatih hocayla alakalı pek konuşmak istemiyorum. Ama İnegölspor'la alakalı bütçe olarak, maddi ve manevi olarak bir an önce toparlanmamız gerekiyor. Bildiğiniz gibi önceki sene ligler başladığı zaman birkaç takım otomatikman kendini düşme potasında görüyor. Niçin? Maddi pozisyonlardan dolayı. Biz kesinlikle önce borçlanmamayı bilmemiz lazım. Altyapıya önem vermemiz gerekiyor. Özümüz dediğim bu. Hatalardan ders çıkaracağız. Fatih hoca bana burada çok güzel şeyler öğretti. Ben çok hocayla çalıştım. Ama şuan güzel bir ekip kurdum. Biz sadece İnegölspor'u futbol olarak değil, maddi olarak da düşünmek zorundayız" dedi.

ÖNCELİĞİMİZ ALT YAPI

İnegölspor Teknik Direktörü İsmail Güldüren ise şunları söyledi: "Biz İnegöl'ün evlatları olarak teklifi hiç düşünmeden kabul ettik. Bu sene inegölspor da yapılanma olacak. Bunun içinde bizler olacağız. Uzun yıllar inegölspor'a destek vermiş bir hoca olarak yapılanmayla alakalı destek vermek istiyoruz. Altyapımız turnuvalarda final oynayacak. O takımdaki oyuncularımız değerliler. Yönetimin bize güvendiği gibi bizde altyapıdaki sporcularımıza güveneceğiz. Teknik ekibimizdeki arkadaşların hepsi inegölspor da oynadılar. Bizlerde genç oyuncularımıza sahip çıkarak, İnegölspor'dan Türkiye piyasasında oynayacak, oyuncu yetiştirmek istiyoruz. Kadro dışında kalan isimlerle, sezon başında konuşabiliriz. 13 altyapıdan, 13 profesyonel oyuncu olacak. İnegölspor asla ve asla hedefsiz olmadı. Yeni bir yapılanma yapacağız. Bu yeni kadromuzla, altyapıdan çıkacak oyuncularımızla başarıya ulaşacağımızı düşünüyorum. İnegöl halkının, basının desteğiyle bu başarıyı yakalayacağız"

Konuşmaların ardından yeni teknik heyet ile imzalar atıldı.