Bursa İl Müftülüğü, bu yıl hacca gidecek hacı adayları için Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde bilgilendirme semineri düzenledi. Müftü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, hacca gitmeden takva olarak hazır olmak gerektiğini söyledi

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliğe, hacı adayları yoğun ilgi gösterdi. Programda hacla ilgili bilgilendirmelerin yanı sıra okunan ilahilerle de hacı adayları manevi atmosfere hazırlandı.

'Hacca Manevi Hazırlık' konulu konferans veren İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ise takva konusuna dikkat çekti.

YOL AZIĞIMIZ TAKVA

Prof. Ay, şöyle konuştu: "Azıksız yola çıkmak nasıl ki mümkün değilse, müminin hac yolundaki en hayırlı azığı takvasıdır. Bu sebeple insanın böyle bir hazırlık sürecinden geçmesi gerekiyor ki takva denilen kulluk sırrının şuuruna varması icap ediyor ki bu yolculukta gerçek manada azıksız kalmasın. Eskilerin bir tabiri var, 'önce tekke, sonra Mekke' diye. Niçin çünkü tekkeler manevi eğitim verirler. Bizdeki eksiklikleri tamamlayıp bu zorlu yolculuğa hazırlarlar. O zaman Mekke'ye gittiğimiz zaman Kabe-i Şerif'i farklı bir gözle görürüz. O zaman Medine'ye gittiğimiz zaman Peygamber Efendimiz'in (sas) kabrini farklı duygularla ziyaret ederiz."

HACI ADAYLARI HEYECANLI

Hacı adayları ise bilgilendirme toplantılarından çok memnun kaldılar, bu etkinliğin çok faydalı olduğunu dile getirdiler.

Bu şekilde kesilmeyen hayvanların eti yenmez! Bu şekilde kesilmeyen hayvanların eti yenmez!

Hacca gitmenin heyecanını yaşayan hacı adayları, "Şu anda bile heyecanlanıyoruz, ağlamak geliyor içimizden. Kim bilir kutsal toprakları gördüğümüzde nasıl bir coşku yaşayacağız" diye konuştular.

İNEGÖL HACILARI HAZIR

İnegöl ilçe müftüsü Bayram Canbey'den aldığımız bilgiye göre İnegöl'de hacı adaylarına yönelik müftülük tarafından düzenlenen eğitim seminerlerinin tamamlandığı öğrenildi.

Müftü Canbey; Diyanet işleri başkanlığı aracılığı ile bu yıl İnegöl'den hacca gidecek olan hacıların kafileleri belli olduğunu ve Hacıların eğitimlerinin kendi kafilelerinde devam edeceğini, bu eğitim seminerlerini Bursa il müftü vaizi Mustafa Düzen'in koordine edeceğini söyledi.

Aldığımız bilgiye göre Diyanet aracılığı ile hacca gidecek olan İnegöllü hacılar 30 Eylül'de yola çıkıyorlar.

.