Terör örgütlerinin bombalı, canlı bombalı ve bombalı araçlı saldırılarına önlem olarak Rehber Kavşağı olarak bilinen bölgede uzun zamandır uygulama yapılıyor. Birçok ekibin vardiya şeklinde nöbetleşe görev yaptığı kontrol noktasında, durdurulan araçlar titizlikle aranırken, sürücüler ile araçta bulunan diğer şahıslar GBT kontrolünden geçiriliyor.

2019 yılında Rehber Kavşağında düzenleme ve genişletme çalışması yapılırken; alınan karar sonrası, Barakfakih kavşağında bulunan kontrol noktasındaki ekipmanlar ve güvenlik kulübeleri İnegöl girişindeki kontrol noktasına taşındı. İnegöl girişinde bulunan kontrol noktasında uygulamalara ağırlık verilirken; personel takviyesi de yapıldı. Böylelikle Bursa'nın Ankara girişinin güvenliğini İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri sağlayacak. Zırhla kaplanan İnegöl Rehber noktasında 24 saat çalışma esasına göre uygulamalar gerçekleştiriliyor.

YOL TEK ŞERİDE NEDEN DÜŞÜRÜLÜYOR?

Ancak bu kontrol noktası bazı sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Öyle ki çevre kırsal mahallelerden İnegöl'e gelen araç sürücüleri, devamlı olarak durduruluyor. Sürekli olarak uygulamaya takılan İnegöllü sürücüler, bunu her gün yaşamak zorunda kalıyor. Gereksiz yere uğraştıklarını ve vakit kaybettiklerini iddia eden sürücüler, yetkililerin buna çözüm bulmasını istiyor. Haber hattımıza ulaşan okuyucularımız ayrıca uygulama olmadığı halde yola konulan dubalar yüzünden yolun tek şeride düştüğünü, bunun da trafiğin sıkışmasına neden olduğu ve uzun araç kuyrukları oluştuğunu dile getirdiler.

Rasim Ozan Kütahyalı'dan Çarpıcı İddia: İmamoğlu Seçilirse Kayyum Tehdidi Var Rasim Ozan Kütahyalı'dan Çarpıcı İddia: İmamoğlu Seçilirse Kayyum Tehdidi Var

Okuyucularımız yaşadıkları sıkıntıyı; "Bursa-Ankara karayolu yoğun bir şekilde kullanılıyor. Biz çevre kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar olarak sürekli İnegöl'e gelip gidiyoruz. İnegöl'e gelişimiz tam bir çileye dönüşüyor. Öyle ki sürekli kontrol noktasında durduruluyoruz. Gereksiz yere uğraştırıyorlar. Ayrıca kontrol olmadığı zamanlarda yola konulan dubalar yüzünden trafik sıkışıyor. 3 şeritli yol tek şeride düşüyor. Bu da yoğun bir trafiğin oluşmasına neden oluyor. Köyde yaşayan insanlarız. Köye her gidiş gelişte durduruluyoruz. Yolculuk bizim için çileye dönüyor. Buna yetkililerin çözüm bulmasını istiyoruz. Ayrıca kimlik kontrolünün araçtan inmeden yapılmasın" diyerek dile getirdiler.

SİZ DE HABER HATTIMIZI ARAYABİLİRSİNİZ

İnegöl'ün haber hattı: 715 30 57... Mail adresimiz: [email protected]

Bizi arayın, İnegöl'ün haberi olsun.

Haber hattımızda, şehrimizle alakalı tüm şikayet, talep ve görüşleri gündeme getiriyoruz.