Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi
Saadet Partisi Mahalli İdareler Başkanı Fatih Mucahid Berber video eşliğinde yaptığı açıklamada; İnegöl'de trafik sorununun pansuman tedbirlerle çözülecek bir konu olmadığını söyledi
Yakın zamanda bunun örneklerinin görüldüğünü ifade eden Berber, "Mesela Çardak camii kavşağı... Yaşanan trafik sorunu sebebiyle önceki belediye başkanı döneminde diğer kavşaklarla birlikte bu kavşak da büyütüldü. Ancak belli bir süre sonra bunun fayda vermediği anlaşıldı ve sonra tekrar kavşaklar küçültüldü. En son olarak da bu kavşağa trafik lambaları kondu. En son yapılan bu çalışmanın uzun vadede sorunu çözmeyeceğini ilçe başkanımız özellikle ifade etmişti."
"Ve bugün baktığımızda Çardak camii kavşağındaki sorun hala devam ediyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde seri şekilde yanan trafik lambaları yoğunluğun artmasıyla trafiğin iyice kilitlenmesine sebep oluyor. Lambalar sebebiyle metrelerce kuyruk oluşuyor. Daha önceden gündeme getirdiğimiz ve 'boş muhalefet yapıyorlar' dedikleri Metal sanayi kavşağı, Avarlar kavşağı, Ertuğrulgazi caddesinden Ağaç İşlerine dönen kavşakta hala düzenlemeler yapılmadı. Bu kavşaklarda haftada en az bir yaralamalı veya maddi hasarlı kaza meydana geliyor." diye konuştu.
Trafik sorununun çözümü için kısa ve uzun vadeli çözüm önerilerini sunan Berber şöyle konuştu; "Belediyemizin mahalle içlerinde açtığı otopark alanları doğru bir uygulama. Ancak merkezde halen daha otopark ciddi bir sorun. Bu sebeple merkezde özelikle katlı otoparklarla kapasitenin artırılması gerekli. Yine şehir içindeki ana arterlerde sadece toplu taşıma araçları ve bisikletlerin kullanacağı bir şerit oluşturulması da vatandaşımızı bu araçları kullanmaya teşvik edecektir. Bu oluşturulan şerit ileride yapılacak raylı sistem için de ön hazırlık olacaktır."
"Uzun vadede ise yapılması gereken İnegöl'de alternatif şehir merkezleri oluşturmasıdır. Bunun için atılması gereken en önemli adım bundan sonra yapılacak kamu binalarını Yeni İnegöl bölgesine kaydırmak veya toplu konut alanlarının yakınlarına inşa etmektir. Yeni terminal, yeni hastane, yeni belediye binası ve bunun gibi bir çok yeni kamu binalarında yapılan hata tekrar edilmemelidir."
"Buradan idarecilerimize çağrımız şudur; gelin yapacağınız işleri istişare ile yapın. Sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile sık sık bir araya gelin. Kendiniz sorunun bir parçası olacağınıza müsaade edin bizler çözümün bir alternatifi olalım. Saadet Partisi olarak bizler Yaşanabilir bir İnegöl için çalışmaya, çözüm önerilerimizi sunmaya devam edeceğiz."