Ankara'da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen cenaze namazının ardından Dr. Emin Acar'ın cenazesi, doğduğu yer olan Deydinler Mahallesi'ne getirildi.

Burada Acar için öğle namazında cenaze töreni düzenlendi. Katılım fazla olunca tören mahallede bulunan soğuk hava deposunun bahçesinde gerçekleştirildi. Cenazede, Dr. Emin Acar'ın oğlu Ankara Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. S. Rahmi Acar'ın taziyeleri kabul etti.

SEVENLERİ GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

İlçe Müftüsü Kazım Güzel ile ilçemizde görev yapan din görevlileri öğle namazı öncesi Kur'anı Kerim ile dua okudu. Müftü Güzel'in kıldırdığı öğle namazının ardından Acar'ın cenaze namazı kılındı. Acar'ın cenaze namazını öğrencisi olan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Nedim Serinsu kıldırdı.

Cenaze namazında cemaatin çoğu gözyaşlarını tutamazken, cenaze namazının ardından Acar'ın Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlarda taşınarak mezarlığa götürülerek toprağa verildi.

BAKAN DA KATILDI

Dr. Emin Acar'ın cenazesine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa ve İnegöl protokolü ile yaklaşık bin kişi katıldı.

SAĞLIĞI İYİYDİ

Tören öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Faruk Çelik, Acar'ı kaybetmekten duyduğu üzüntüyü dile getirerek; "Türkiye yalnız böyle bir siyasi kimliği ile bir ağabeyimizi kaybetmedi. Hem eski bir milletvekili ama bir hekim ve aynı zamanda bir mutasavvıf, tasavvuf ehli bir büyüğümüzü kaybettik."

Ramazan ayında eşler arasında sınır nedir? Oruçlu karı koca nelere dikkat etmeli? Ramazan ayında eşler arasında sınır nedir? Oruçlu karı koca nelere dikkat etmeli?

"Benim geçmiş yıllarda ismini bildiğim ama milletvekili olduktan sonra Ankara'daki makamında belli aralıklarla ziyaret ettiğim ve istifade ettiğimiz değerli bir büyüğümüzdü. Aslında sağlığı iyiydi, sohbeti iyiydi. Bize çok tavsiyeler verdi. Ama ölüm işte. Kalp krizi yanılmıyorsam. Ani bir durumla kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Sevdiğimiz, saydığımız ve bir çok kişinin istifade ettiği değerli bir büyüğümüzdü" diye konuştu.

1926 YILINDA İNEGÖL'DE DOĞDU

Bu arada cenaze töreninde Acar'ın hayatı hakkında bilgilendirme yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ankara'daki manevi önderlerden Dr. Acar'ın 1926 yılında Deydinler Mahallesinde doğduğunu ifade ederek, 1952'de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduğunu, 1974 ve 1977'de Milli Selamet Partisi'nden milletvekili seçildiğini söyledi.

Acar'ın aynı zamanda İnegöl'ün yetiştirdiği çok değerli bir hayırsever olduğunu aktaran Aktaş yıllardır Hacı Bayram Veli Hazretlerine komşuluk yapan Emin Acar'ın Hacı Bayram Veli'nin yolunda ilim ve irfan hizmetlerine devam ettiğini belirtti.