"Tasarım Her Dili Konuşur" ana temasıyla düzenlenen "I'm Design" programı hotel park otelde düzenlenen söyleşi programıyla son buldu. Ahşap endüstrisi ve ambalaj sektöründe faaliyet gösteren özel sektörde ortağı olduğu uluslararası firmada yöneticilik yapan futurist Emre Sayer "Geleceğe Hazır mıyız?", Claudia Küchen "Tasarım ve Pazarlama", Eyüp Atalay, "Yerel Dinamiklerle Uluslararası Tasarım", Marco Servalli " Tasarımla Kazananlar" ve Ece Yalım da "Tasarımla Uluslararasılaşma" konularında bilgilendirme yaptılar.

Programın açılış konuşmasını yapan İMOS Başkanı Okan Güler, "Mobilya aşkımız var. i'm desing programının 5.sini düzenliyoruz. Türkiye de ilk kez biz yapıyoruz. Osmanlı döneminde fıçı, takunya üretimleriyle başlayan hikayemiz bu gün dev bir mobilya sanayimiz oluştu. 1 milyar dolardan fazla mobilya sektörünün fikir lideriyiz. En büyük mobilya AVMsi İnegöl de yer alıyor. 20 yıldır bu sektörde tasarım olgusu oldu. Kendi tasarımlarımızla 170 ülkeye mobilya ihraç eder hale geldik. Sizlerin burada olması, mobilya sektörünün tasarımla nerelere ilerleyeceğini sizlere göstereceğiz. Marka bir şehir olma yolunda gideceğiz. Bu etkinliği sahiplenen Starwood firmasına çok teşekkür ediyorum. Tüm mobilya emekçilerine teşekkür ediyorum. " dedi.

2024 Kurbanlık fiyatları ne kadar? Küçükbaş kurban ve büyükbaş kurbanlık hayvan fiyatı 2024 Kurbanlık fiyatları ne kadar? Küçükbaş kurban ve büyükbaş kurbanlık hayvan fiyatı

Geleceğe hazır mıyız? Konusunda bilgilendirme yapan Futurist Emre Sayar, "Türkiye gibi bazı ülkeler gelişme kaydedemeyebilir. Önemli olan dünya ile entegre olmamız gerekiyor. Sistem acımasız. Herkes kendini adapte etmek zorunda. Yapay zeka; işlerimizin bir kısmını eline alabilir. 30 yıl sonra yapay zekalar, insanlar kadar yetenekli olacak. Hizmet sektörüne biraz darbe vurabilir. 10 kişinin yapabileceği işi yapa zekayla 3 kişi yapabilecek. " Dedi.

MİKRO YAŞAM TERCİH EDİLİYOR

Moderatör Dr. Hakan Ertem yönetiminde ilk olarak konuşan Ünlü Tasarımcı Claudia Küchen, "Gelecekteki yaşam biçimlerini tanımlamak gerekiyor. Bireysellik için çok geniş bir alan olacak. Dolayısıyla çok boyutlu yaşam biçimlerinden bahsediyoruz. Özgürlük olacak. Gençler yaratıcı ilerde çalışmayı güdüyorlar. Farklı projeleri seçiyorlar. Çok esnek ve hareketli olmaları bekleniyor. Şehirlerde yaşamayı tercih ediyorlar. Çünkü şehirlerde çok ilgi çekici altyapı olanakları var. Dairelere çok fazla para harcamak istemiyorlar. Küçük daireleri seçiyorlar. Kentli göçebelerimiz onlar bizim. Çok fazla mobilya ile çevrelenmiş bir ev istemiyorlar. Çam ve meşeler gibi dinamik renkler kullanılıyor. Master yaşam biçimi? İşle bağlantılı olmayı, çok çalışmayı sevenler var. Bu süreçte günümüzde dijitalleşme çok önemli. Çalışırken yalnız olmak istemiyorlar. Bir topluluk arıyorlar." İfadelerini kullandı.

Ardından Eyüp Atalay ve Vera DG, "Yerel dinamiklerle uluslar arası tasarım" konusunda bilgiler verdiler. Programın ikinci bölümünde Workshop çalışmalarına katılan 15 üniversitede eğitim göern 50 öğrenciye sertifikaları verildi. Sponsorlara plaket takdim edildi.

Moderatör Dr. Can Özcan nezaretinde Marco Servalli ve Massimiliano Moschini "tasarımda kazananlar "konusunu işlediler. Moderatör Prof. Dr. Alpay Er nezaretinde ise Ece Yalım ve Sinem Değerli ile Sirini Sirinivasan "Tasarımla uluslararasılaşma" konularında bilgiler verdiler.