Ülkelerindeki savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, kurdukları şirket yada iş yerleriyle patron oldular. Başta Suriyeliler olmak üzere yabancıların şirket kurmak için en çok tercih ettiği şehir ise İstanbul oldu. İstanbul'u; Mersin, Gaziantep, Hatay ve Bursa izledi.

İNEGÖL'DE KAYITLI 48 İŞYERİ AÇTILAR

20 bin Suriyelinin yaşadığı İnegöl'de ise onlarca iş yeri açıldı. İşlerini İnegöl'e taşıyan Suriyeliler, kentte 48 işyeri açtı. Türk ortaklarla açılan işyerleriyle bu sayı artarken; kurulan şirketlerin sayısı bilinmiyor.

MÜŞTERİLERİ YİNE MÜLTECİLER

Suriyelilerin en çok ilgi gösterdikleri iş kolu mobilya sektörü oldu. Mobilyanın yan sıra Suriyeliler lokanta, bakkal ve kuaför gibi iş kollarında İnegöl'de iş yeri açtı. Suriyeli girişimciler mültecilere kendi ülkelerinde alışkın oldukları ürünleri satıyor. Bu işyerlerinden yine çoğunlukla Suriyeli, Türkçe konuşamayan ya da Türk dükkanlarından alışveriş yapamayanlar alışveriş yapıyor.

Esnaf odalarında 48 işyerinin kaydı bulunuyor. Buna göre; Marangoz ve Mobilyacılar Odasına 20, Berberler ve Kuaförler Odasına 6, Köfteci-Aşçı-Tatlıcı ve Benzerleri Odasına 7, Bakkallar Odasına 15 adet işyeri kayıtlı.

Devalüasyon Nedir? Devalüasyon Olursa Ne Olur? Devalüasyon Nedir? Devalüasyon Olursa Ne Olur?