İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar

Yazılı açıklama yapan Başkan Eroğlu, "Ülkemiz ve dünya genelinde kritik bir süreçten geçiyoruz. "Covid-19" salgınına karşı önemli bir mücadele verilmektedir. Öncelikle bu mücadelede hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabır diliyor; tedavileri süren vatandaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyoruz. Bu mücadelede fedakarca görev yapan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere bütün kamu çalışanlarımıza yürekten şükranlarımızı sunuyoruz. İnanıyoruz ki; bu zor dönemi hep birlikte aşacak, bu mücadeleyi de hep birlikte başaracağız."

"Ülkemizdeki sanayi sektöründe İnegöl'ümüz en önemli üslerden bir tanesidir. Bu sebeple umut ediyoruz ki devletimiz tarafından hayata geçirilecek ekonomik önlemler, işsizler ordusunun artmamasına, fabrikaların kapanmamasına, evinde oturmak zorunda kalan esnaf ve sanatkarların uğradıkları zararların telafisine yönelik olmalıdır. Bu dönem, devlete olan güveni pekiştirme dönemidir. Devlet ile vatandaş arasındaki bağı güçlendirme dönemidir. Bu nedenle desteklerde azami derecede hassas ve etkili olmalıyız." dedi.

İnegöl'de koronavirüs salgınına karşı alınması gereken tedbirleri sıralayan Eroğlu, "Bu anlamda Genel yönetime düşen sorumlulukla olduğu gibi yerel idarecilere de birçok yükümlülük düşmektedir. Bu bağlamda İnegöl Kaymakamlığı'mızın koordinesi ve sorumluluğunda tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz. İnegöl'de acilen bir kriz merkezi oluşturulmalıdır. Kriz merkezinde kamu kurum temsilcileri ile STK, İş Dünyası ve Siyasi Partilerden temsilci bulunmalıdır. Kriz merkezinin faaliyetlerini sağlıklı olarak yürütülebilmesi merkez idareden bütçe beklenmeden İnegöl'deki iş dünyasından ve halktan yardımlar toplanarak bir bütçe oluşturulmalıdır. Merkezi idareden bütçe veya ekipman gelmesi beklenmeksizin mevcut imkanlarla İnegöl'ün muhtelif noktalarına genel dezenfektan kabinleri konmalıdır."

"Özellikle İnegöl Belediye Ekmek fabrikası gibi stratejik yerlerde gerekli stok takviyesi yapılmalıdır. İlçe Sağlık Müdürlüğü gözetiminde acil durumlarda kullanılabilecek geçici tıbbi müdahale alanları oluşturulmalı, bunların ekipmanlarının takviyesi sağlanmalıdır. İdari olarak görev yapamayan memurların kriz merkezi bünyesinde sayı ve nitelikleri tespit edilmeli ve bir şekliyle organizasyonda değerlendirilmelidir. İlçe Tarım Müdürlüğü Ziraat odasıyla birlikte bir çalışma yaparak İnegöl'de işlenmeyen boş kalan tarım arazilerinin stratejik meyve/sebze/tahıl ürünleriyle ekimini sağlamalıdır. Özellikle STK ve Siyasi Partilerle birlikte çalışılarak Sokak, Apartman temsilcileri tespit edilmeli, bu şekilde oluşturulacak bir yapıdan güncel bilgiler alınmalıdır. Yapılacak tüm bu çalışmalar, sadece mevcut karşılaştığımız salgınla mücadelede değil; tüm doğal afetlerde kullanılacak bir şekilde planlanmalıdır. Özellikle su ve kanalizasyon gibi sistemlerin hijyenik denetlenmesinde ilave tedbirler uygulanmalıdır. Saadet Partisi İnegöl teşkilatı olarak tüm teşkilat mensuplarımızla birlikte olarak bizlere düşen sorumluluk ve görevleri özverili bir şekilde yerine getireceğimizi tekrar ifade etmek istiyorum." diye konuştu.