ALICI'DAN GÖREVİ ALMIŞTI

Belediye Başkanı Alper Taban'ın da katıldığı veda kahvaltısında Kent Konseyi üyelerinden helallik isteyen Başkan Haydar Cerrah, 2014 yılında Burhan Alıcı'dan aldığı Kent Konseyi başkanlık görevinin sonuna geldiğini söyledi.

13 ÇALIŞMA GRUBU

Bu görev süresince tarihi çalışmalar yaparak kentin ve konseyin tanınmasına katkı sağladıklarını aktaran Başkan Cerrah, "Konseyin kurulduğu günden bugüne kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kent konseyleri gönüllü kuruluşlardır, bütçesi yoktur, Sekreter hariç hiç kimse maaş almaz. Sizlerle birlikte 5 yıl boyunca, oluşturduğumuz 13 çalışma grubu ile bu asil kente birçok konuda hizmet ettik ve önemli projelere imza attık. Birazcık olsun bu kente olan vefa borcumuzu yerine getirdiysek ne mutlu bizlere. Çalışmalarımızın ve projelerimizin Bir kısmı hemen uygulandı, bir kısmı da belki zamanı gelince uygulanacaktır."

Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar

KİŞİSEL BİR POLEMİĞE GİRMEDİK

"Koyduğumuz iki kırmızıçizgiye hep sadık kaldığımız için Türkiye'nin en güzel teşkilatlarından birisi olduk. Gezdiğimiz ve gördüğümüz kentlerdeki konseylerin yapısını incelediğimizde haklı olarak bu kanıya vardık. Hiçbir zaman gündelik politikanın parçası olmadık, hiçbir kurumla ve şahısla da kişisel bir polemiğe girmedik. Biz hep kent konseyi ağırlığı ve saygınlığı ile 90 civarında farklı ama nitelikli bireyle kentin ortak aklı olmaya çalıştık."

ŞOV YAPMADAN, KİMSEYİ İNCİTMEDEN

"Karşılıksız İyilik yapmanın büyük bir erdem olduğunu ve herkesin mutlaka iyilik yapma kapasitesinde olabileceğini savunduk ve yüzlerce ailenin ve çocuğun sevincine ortak olduk. Hem de şov yapmadan ve kimseyi incitmeden. Zaman zaman sorunlar ve güncel konular ortaya atarak İnegöl basınında gündem oluşturmaya ve duyarlı insanları kente dair kafa yormaya davet ettik. Sorumlu ve duyarlı basının kente olan pozitif katkılarına şahit olduk. İşini hakkıyla yapan basın mensubu kardeşlerime bir kez daha çok teşekkür ediyorum."

TÜRKİYE'DE BİR İLKİ BAŞARDIK

"Kaldırımlar önemlidir, kaldırımlar esnafın balkonu değildir, kadın, çocuk ve herkesin ortak malıdır diyerek yollara düştük ve belediye başkanı ve meclis üyelerinin yasal düzenlemesiyle Türkiye'de bir ilki başardık. Vefa çok önemlidir dedik ve bu kentin unutulan değerlerini bir Aralık gecesinde buluşturarak kente sıcak ve anlamlı izler bırakmaya çalıştık. Okullarımızda kariyer konferansları yaparak gençlerimize bir aidiyet kazandırmanın yollarını aradık. Ve bunu tam 5 yıl boyunca yaptık."

GELECEĞİMİZİ KARARTIYORUZ

"5 yıllık kent konseyi başkanlığımda farklı konularda ciddi tecrübeler edindiğimi düşünüyorum. Bunları burada uzun uzun paylaşacak değilim. Ama önemli bulduğum birkaç konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Maalesef 50-100 yıllık planlar yerine kısa vadeli, günü kurtaran planlar yaparak farkında olmadan geleceğimizi karartıyoruz, özeleştiriyi şeytanlaştırarak kendimizi ve kurumlarımızı çürütüyoruz. İdeolojik saplantılarla ve ön yargılarla nitelikli ve liyakatli insan potansiyelimizden gereği gibi yararlanamıyoruz. Okumaya ve bilgiye yeterince kıymet vermiyoruz. Reel hayatta daha nazik, daha sempatik ,daha saygılı ve daha sabırlı olmanın yollarını mutlaka bulmak zorundayız."

TAM ZAMANINDA VE TADINDA

"Burada amacım, asla geçmişten bugüne ülkeyi yönetenleri eleştirmek değil. Hepsi bizim içimizden çıktı ve bizim ortalamamız. Özellikle gelişmiş ülkeleri gezdiğimizde gördüğümüz güzellikler karşısında boynumuz bükülüyor. 5 yıl önce üstlendiğimiz bu kutsal görevi önümüzdeki hafta yapacağımız olağan genel kurul ile noktalayacağım. Tam zamanında ve tadında bırakmak istiyordum ve öyle olacak. İnanıyorum ki bizden sonra gelecek arkadaşlar daha güzel çalışmalara imza atacaklardır. Gerek gördüklerinde tabi ki her zaman onların yanında olacağız. Kimseyi kırmamaya özen gösterdim. Yine de sizden helallik istiyorum ve benim, varsa hakkım helal ediyorum." diye konuştu.