İstanbul'un fethinin 566. yılı İnegöl'de farklı bir etkinlik ile kutlandı. Ensar Vakfı İnegöl şubesi ve Ateş Karıncaları Derneği tarafından yapılan minyatür gemi Atatürk Bulvarı üzerinde yürütüldü.

Koruyucu ailelerin çocuk sayısı 10 bini geçti Koruyucu ailelerin çocuk sayısı 10 bini geçti

Cumartesi günü Mehter takımının seslendirdiği Fetih marşı eşliğinde İnegöl Belediyesi önünden yola çıkan gemi, Atatürk Bulvarı üzerinden Atatürk anıtına kadar yaklaşık 1 kilometre boyunca karadan yürütüldü. Halat çeken çocuklardan birinin tek kollu olmasıu gözlerden kaçmadı.

1 kilometrelik yolculukta halatlara sarılan gencinden yaşlısına yüzlerce vatandaş, tekbirler getirerek 10 metrelik yelkenleri ve 8 metre yüksekliğindeki gemiyi halatlar yardımı ile yürüttü. Yaklaşık 30 dakika süren yolculuk sırasında dev gemiyi gören vatandaşlar da telefonlarına sarılarak anı ölümsüzleştirdiler.

İnegöl´deki fetih şöleni, geminin getirildiği Anıt önündeki Mehter takımının verdiği konserle devam etti.

Konserin ardından bir konuşma yapan Ensar Vakfı Başkanı Fatih Bayram, "Bizim birlik ve beraberliğimiz kişi, cemaat veya siyasi partiler için değil, Müslümanların saadeti içindir. Kalbi ve fiili duamız; birlik ve beraberliğimizin bozulmaması, zulmü maruz kalan kardeşlerimizin selameti ve topyekun sıratı müstakim üzerinedir. İşte bu zamanın en büyük vazifesi ittihadı İslam'dır."

"Sultan Fatih 1453 tarihinde 29 kere kuşatılan ama bir türlü fethedilmeyen İstanbul'u 1453 yılında Allah'ın izni ve inayetiyle fethi müesser eylemiştir. 1150 yıldır fethedilemeyen Kostantinapolis, Bizans, şeytanın yeryüzündeki gölgesi olan bu yer Sultan Fatih'in azmi ve kararlılığı sayesinde bugün Müslümanların hizmetinde İslam'a hizmet eder bir şehir haline gelmiştir. İnşallah bizde Ateş Karıncaları olarak o günkü şehit ve gazilerimiz rahmetle anıyor. Bizlere bırakmış oldukları bu ata mirasını en güzel şekilde gönüllerimizde yer edip, hizmet etmeye devam ediyoruz."

"Yaşanabilir dünya düzenini meydana getirmiştir. Çünkü Müslümanlar kendilerine verilen nimetlerin Allah tarafından verildiğini ve ancak onun tarafından alınabileceğini idrak ettikleri için hiç kimseye zulmetmemişler, herkesi adaletle yönetmişlerdir. O yüzden gençler bizde tıpkı ceddimiz Sultan Fatih gibi gecemizi gündüzümüze katacağız, Allah'ın rızasını kazanabilmek için önce kendimizde fetih yapacağız. Önce namazla fethe başlayacağız. Kuranla devam edeceğiz. Ve bütün İslam alemine hayırlı, vatanını, milletini, sancağını seven gençler olarak yetişeceğiz. Bayrakların inmesini istemiyorsak, ezanların dinmesini istemiyorsak hep birlikte biz olmayı öğreneceğiz" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın ise, "İstanbul Fethin 566. yılı kutlu olsun. İnegöl'de de böylesine anlamlı bir fethi temsilen de olsa canlandırmak, o ruhu yaşamak açısından gerçekten çok güzel oldu. Bu manada Ateş Karıncalarını ve Ensar Vakfı gençlerini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.