Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü

İnegöl Online ve Genç Gazete'nin sosyal medya hesaplarında canlı yayınlanan İnegöl'de Ramazan programına konuk olan İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz İnegöl trafiğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

SAYGI SIKINTIYI ÇÖZER

İnegöl'de trafikte sürücülerin birbirlerine saygı gösterirse trafik probleminin çözüleceğini iddia eden Korkmaz "İnegöl'de trafik sorununu insanlar kendi oluşturuyor. Trafik sorununu ne belediye ne kaymakamlık oluşturur, trafik sorununu tamamen insanlar kendi oluşturur. İnegöl'ün nüfusu 265 bin biz 300 bin baz alalım. Normal şartlarda İnegöl'de araç sayısı 70 bin, ne yaparsanız yapın İnegöl'deki trafik sıkışıklığını azaltamazsınız mümkünatı yok. İnsanlar trafikte saygıyı yerine getirirse sıkıntı ortadan kalkar" dedi.

ESKİ HALİ DAHA İYİYDİ

Bankalar Caddesi'nde yapılan düzenlemenin sorun oluşturduğunu söyleyen Korkmaz "Geçen gün bankalar caddesindeydim, arabalar yatay yanaşmışlar bence hata bence daha çok trafik sıkışıklığına neden oluyor. Eski hali daha iyiydi daha fazla araç alıyordu, araçlar daha seri çıkıyordu seri bir şekilde yollarına devam ediyorlardı. Bu kadar trafik sıkışıklığı orada olmuyordu şimdi orada trafik sıkışıyor. Şuanda orada emniyet tedbirleri ile bu trafik sıkışıklığını çözemezsiniz" ifadelerini kullandı.

O BÖLGEDE TRAFİK TIKANDI

Kent Müzesi'nin olduğu bölümde trafiğin tıkandığını söyleyen Korkmaz "Bankalar caddesinin oradan eski Salı hamamının oraya giriş verildi o bölgede trafik tıkanmaya başladı. Bir gece de böyle oldu şimdi o yol kullanılmıyor. Birkaç esnaf kardeşimiz egzoz gazından bunaldık dedi hiç kimseye sorulmadan bir gecede yol tersine çevrildi" diye konuştu.

AKILLI KAVŞAK TRAFİĞİ RAHATLATTI

Yeni yapılan akıllı kavşakların trafiği rahatlattığını belirten Korkmaz "İnegöl'de trafiği kendimiz sıkıştırıyoruz, bence katlı otoparkın yapıldığı yer yanlış o yol açıldı Mahmut Esat Bey Caddesine çıkıyor böyle bir katlı otoparka gerek yoktu. O caddeyi komple açacaktınız Mahmut Esatbey Caddesine girişleri direk oradan verecektiniz. O bölgede park sıkıntısı var mı var Sani Konukoğlu'nun altındaki otopark aktif kullanılıp oraya farklı bir şey yapılabilirdi. Ama akıllı kavşaklar İnegöl'de trafiği rahatlattı, Alinur başkan Bursa'da fitili ateşledi bu çalışmaları başlattı, İnegöl'de de uygulandı gayette iyi oldu" dedi.

TRAFİK TIKANACAK

İnegöl Belediyesi'nin yeni yerine geçmesi durumunda bölgede trafiğin kilitleneceğini söyleyen Korkmaz, şöyle devam etti: "Yarın öbürgün İnegöl Belediyesi yeni yerine taşındığında Hükümet Önündeki kavşak çok tıkanacak , belediyenin araç girişini Atatürk anıtı bölgesinden araçları geçirtip mezarlık tarafından soktuğumuzda buradaki sıkışıklığı alacaktır. "