Emekliye her ay 2 bin 500 TL verilecek Emekliye her ay 2 bin 500 TL verilecek

MOBİLYA TEST MERKEZİ VE MALZEME KÜTÜPHANESİ KURULACAK

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl'de Mobilya Test Merkezi ve Malzeme Kütüphanesi kurulacağı müjdesini verdi. Uğurdağ, ilçe ekonomisinin bel kemiği olan İnegöl mobilya sektörünü yurt içi ve yurt dışı pazarlarda daha da güçlendirmek için yeni bir çalışma başlattıklarını söyledi. Bu kapsamda İnegöl'de Mobilya Test Merkezi ve Malzeme Kütüphanesi kuracaklarını söyleyen Yavuz Uğurdağ, "8 milyon lira bütçeli projenin yüzde 70'i Bursa Eskişehir Bilecek Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından kalan yüzde 30'luk kısmı da odamız ve Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) tarafından karşılanacak. İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği'de (İMOS) projeye destek verecek" dedi.

Yavuz Uğurdağ, projenin hayata geçmesi için BTÜ'de ön protokol imzalandığını bildirdi. İTSO, BEBKA ve BTÜ arasında imzalanan protokole BEBKA Genel Sekreter İsmail Gerim ve BTÜ Rektörü Pro. Dr. Arif Karademir'in imza attığını söyleyen Yavuz Uğurdağ, "Proje kapsamında BTÜ Mobilya, Ahşap Uygulama ve Araştırma Merkezi teknik destek verecek. Sektörün taleplerini İMOS sunacak. Test Merkezi Uluslarası geçerliliği olan sertifika verecek. Malzeme Kütüphanesi tarafında sektördeki yenilikler takip edilerek uygulamalar yapılacak. Böylece İnegöl'deki mobilyacılarımız dünyadaki yenilikleri ilk uygulayanlar arasında yer alacaklar. Bu ilçemizdeki mobilya sektörünün gelişimini hızlandıracak. Ayrıca İnegöl mobilyasının gerek yurt içi gerekse yurt dışı pazarda güvenilirliği daha artacak" diye konuştu. Bundan sonraki süreç hakkında da bilgi veren Yavuz Uğurdağ, öncelikle Mobilya Test Merkezi ve Araştırma Kütüphanesi'nin kurulacağı yerin tespit edileceğini devamında da teknik kadronun oluşturulup gerekli teknik malzemelerin temin edileceğini kaydetti.

MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN LOKOMOTİFİ İNEGÖL

Yavuz Uğurdağ, sanayi şehri durumundaki İnegöl'ün mobilya sektörünün lokomotifi olduğunu da belirterek şunları söyledi:"Bir asırdır ağaç işleme sanayisi faaliyette olan İnegöl'de özellikle 1980'li yıllardan sonra teknolojinin de gelişmesiyle Türkiye genelinde ve dış pazarda önemli bir üretim ve ihracat merkezi konumuna geldik. Şu an ülke üretiminin yüzde 40'ına yakını ve ihracatın yüzde 16'sını gerçekleştiriyoruz. İnegöl mobilyası ile marka olmuş bir merkez haline geldi. Markalaşmak, beraberinde ciddi bir sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Bu yüzden sektörde profesyonelleşmenin artması üzerinde durduğumuz bir konudur. Bir diğer önemsediğimiz husus ise standardizasyondur. İnegöl'de üretilen mobilyalarda standardizasyon olmasını istiyoruz. Bunu hem İnegöl, hem de ülkemiz için istiyoruz. Yapacağımız proje ile bu alanda yaşadığımız birçok sorunu çözeceğimize inanıyorum."