Belediye Başkanı Alper Taban, Encümen Salonunda kurtuluş şenliklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Taban,"Güzel şehrimiz İnegöl'ümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun 96.yılını kutlamaya hazırlanıyoruz.

Tarihe yön vermiş, örnek medeniyetler kurmuş, insana değer veren kurumlar kurmuş bir milletin neferi olarak her türlü iç ve dış mihraklara karşı bir olarak, tek yürek olarak yeniden büyük Türkiye'nin inşa edildiği bugünlerde, şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunu coşkuyla kutlayacağımız programlara tüm ilçe halkımızı davet ediyoruz" dedi.

"06 EYLÜL; ÖZGÜRLÜĞE VE İSTİKLALE GİDEN YOL "

İnegöl Belediyesi olarak her yıl İnegöl'ün düşman işgalinden kurtuluşuyla ilgili etkinlikler düzenlediklerini belirten Taban, "Zor yıllardan özgürlüğe ve istiklale giden yol olan 06 Eylül İnegöl'ümüzün düşman işgalinden kurtuluş günü. Öncelikle İnegöl'ün kurtuluş günü dolayısıyla tüm şehitlerimizi ve bu kurtuluşta emeği geçen tüm büyüklerimizi minnet, rahmet ve şükranla yad ediyoruz. " şeklinde konuştu.

"DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUMUZUN 96'INCI YILINI KUTLUYORUZ"

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda İnegöl'ün Kurtuluş etkinliklerinin coşkulu ve dolu dolu geçmesi en büyük dileğimiz diyen Taban, "Güzel şehrimiz İnegöl'ümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun 96.yılını kutlamaya hazırlanıyoruz. Tarihe yön vermiş, örnek medeniyetler kurmuş, insana değer veren kurumlar kurmuş bir milletin neferi olarak her türlü iç ve dış mihraklara karşı bir olarak, tek yürek olarak yeniden büyük Türkiye'nin inşa edildiği bugünlerde, şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunu coşkuyla kutlayacağımız programlara tüm ilçe halkımızı davet ediyoruz. Gelin Kurtuluş gününü coşkuyla kutlayalım" dedi.

KURTULUŞ ŞENLİKLERİ PROGRAMI

Kurtuluş şenliklerinin programına ilişkin bilgi veren Taban, "Kurtuluş şenliklerimiz sabah saat 09.30'da heykel önünde çelenk sunumu ile başlayacak. Akabinde, tüm katılımcılarla birlikte şehitlik ziyaretimiz olacak. Şehitlik ziyareti sonrası Protokol üyeleri ile birlikte Garnizon Komutanımızı askerlik şubemizde ziyaret edeceğiz. Akşam 19.00 da ise İlçe Protokolü, Mehter Takımı ve ilçe halkımızla birlikte Belediye Önünden Heykel önüne kortej yürüyüşümüz olacak. Yürüyüşün akabinde heykel önünde Mehter Takımımızın Konseri ve ardından Rıdvan Sayın ile ''Kurtuluş Konseri''miz olacak" diye konuştu.

İNEGÖL'Ü BAYRAKLARLA DONATALIM

Bu onurlu mücadelenin yıl dönümü için hazırlanan Kurtuluş Şenliklerine ilçe halkını, sivil toplum örgütlerini, tüm siyasi partileri, dernek, kurum ve kuruluşları davet eden Taban, "İlçe halkımızdan evlerini ve işyerlerini bayraklarla donatmasını tekrar rica ediyor, böylesi anlamlı bir günü bizlere miras bırakan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm İnegöllü hemşerilerimin Kurtuluş Bayramını kutluyorum" dedi.

Dünya Tiyatro Günü'nün 64. Yılı: Sanatın Işığında Bir Gelecek Dünya Tiyatro Günü'nün 64. Yılı: Sanatın Işığında Bir Gelecek