28 Martta yapılması planlanan ilçe kongresi koronavirüs nedeniyle ertelendi. Bu süre zarfında Mustafa Ersan'ın yerine genel merkez tarafından İlçe Başkanlığına Mustafa Durmuş atandı.

Pandemi tedbirleri kapsamında ertelenen 7. Olağan Kongre, Hikmet Şahin Kültürparkı içerisinde bulunan Anfi'de yapıldı. Üst düzey koronavirüs tedbirlerinin alındığı kongrede yapılan konuşmalarda, İnegöl'ün AK Partideki önemi vurgulandı.

Şanlıurfa'da Yeniden Refah Sürprizi: Mehmet Gülpınar Kimdir Şanlıurfa'da Yeniden Refah Sürprizi: Mehmet Gülpınar Kimdir

AK Parti Bursa Milletvekili ve MKYK Üyesi Efkan Ala kongrede yaptığı konuşmasında; "Gerçekten İnegöl kendisine yakışır bir performansı her seçimde ortaya koydu. İnegöl herhangi bir ilçe değil. Bursa herhangi bir il değil. Bursa ihracatı ile dünyada ki 122 ülkeden daha fazla ihracat yapabilen bir ilimiz. Bizim dönemde 2002'den bu yana 5 kat büyümüş. İnegöl, adının dışında her şeyiyle il ölçeğinde. 1,5 milyara yaklaşan ihracatı ile bir çok il İnegöl kadar ihracat yapamıyor. En az 5 katta İnegöl büyümüş. Türkiye'nin ilerlemesinde ne ciddi payı alan ilçelerden birindeyiz. Size ağır bir sorumluluk yüklüyoruz. Bu güne kadar Bursa hep destek verdi, İnegöl'de en fazla destek veren ilçelerden biri. İnegöl'ü yönetiyoruz." dedi.

RAHMETLİ HİKMET ŞAHİN'İ ANDI

Rahmetli hikmet Şahin'i anarak konuşmasına başlayan TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise "İnegöl, Sayın Cumhurbaşkanımıza bu partinin kuruluşundan beri çok büyük destekler veren ilçemiz. İnegöl'e büyük bir şükran borçluyuz. İnegöllülere desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.İnegöl'de çok büyük hizmetleri olmuş, İslam'ın ruhundan üfleyerek önemli insanlar yetiştirmiş, bugün içinde bulunduğumuz bu mekanı dahil İnegöl'e kazandıran rahmetli Hikmet Şahin'e Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel de, "Kongreler, bayrak değişimi ve yarıştır. Yarınlarımıza ulaştıracak, seçimlere zafer götürecek yol arkadaşlarımızı seçiyoruz. Bu hayali kurmak kadar uğraşmakta yürek ve sabır işidir. Bu zaman kadar hizmette bulunan ağabeylerime, ablalarıma teşekkür ediyorum. Kadınlar ve çocuklar bizim kırmızıçizgimizdir. AK Parti kadın ve çocukların teminatıdır. Diyarbakır Annelerini görmezden gelen, siyaset devşirmeye çalışan zavallıları ciddiye almıyoruz. AK Parti bir ailedir ve aile, AK Parti'nin kutsalıdır." dedi.

"İnandığı yolda yürüyen ve dimdik liderinin arkasında duran teşkilatız" diyen İl Başkanı Ayhan Salman, "İnşallah 2023 yılına gideceğiz. Sayın liderimiz çok önemli hizmet ve değişimleri yaptı, 19 yıl önce hiçbir şey eskisi olmayacak dedi ve öyle oldu. Bir çok şey değişti, inanılmaz hizmetler yapıldı. Bu kongreler sonrasında da aynı ruh ve heyecan ile önümüzde ki süreçte tüm teşkilatlarıma, her daim bizlerle yürüyen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halide Serpil Şahin'in konuşmalarıyla devam eden kongrede, İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, önceki dönem İlçe Başkanı Mustafa Ersan'a hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti.

Kısa bir teşekkür konuşması yapan önceki dönem İlçe Başkanı Mustafa Ersan, geçmiş dönem ilçe başkanlarına hediye takdim etti.