Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz arasındaki Güzelyalı Yüzme Havuzu ile ilgili polemik devam ediyor.

Gökdelenlerin arasında ışıltısıyla mest eden eser Gökdelenlerin arasında ışıltısıyla mest eden eser

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Kasım ayı üçüncü oturumunda bir süredir kamuoyunu meşgul eden Güzelyalı Yüzme Havuzu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın, sanki ortada bir hırsızlık bir yanlışlık varmış gibi 'Mudanyalının hakkını savunurum' anlamındaki açıklamayla kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını dile getiren Başkan Aktaş, sırf bu yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak için açıklama yapma gereği duyduğunu kaydetti.

YILDIRIM'DA DEVRETTİK

Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz'ın 5 yıldır nelerle uğraştığının herkes tarafından görüldüğüne dikkat çeken Başkan Aktaş, "Havuz yapmışız, üstüne bir bina inşa etmişiz. İşlettiğimiz yıllarda bununla alakalı masraflar etmişiz. Şimdi bu iyilikleri yapmaktan dolayı birileri kanundaki iyi niyetle karşılıklı yapılan protokollerin açığından istifade edip ego tatmini yapıyor. Size 2019'un 11 aylık rakamlarını veriyorum. İşletme gideri 1 milyon 340 bin TL. Personel, elektrik, ısıtma, güvenlik ve benzeri. Yıllık gelir 220 bin TL. Yıllık zarar 1 milyon 120 bin TL. Hizmet verilen kişi sayısı 4 bin 9 kişi, ücretsiz hizmet verilen sayısı 1850 olmak kaydıyla toplam 6750 kişi 11 aylık süre zarfında buradan istifade etmiş. Biz birileri yüzme öğrensin, yüzmesini geliştirsin bu hobisini icra etsin diye bu işleri yapıyoruz. Yıldırım'daki Yıldırım Belediyesi'ne devrettik. İnegöl'de inşaat devam ediyor. Bitince havuzu İnegöl Belediyesi'ne devredeceğiz. Bununla alakalı gelip bana direkt söylesen ben zaten sana havuzu devrederdim. Allah razı olsun senede beni 1 milyondan kurtaracaksın zaten. Lakin siz bu kadar iyi niyetlerle yapılmış bir şeyi, kamuoyuna 'Mudanyalıların hakkını savunacağız' gibi bir yaklaşımla anlatırsanız bu bana göre tamamen yalan ve yanlış bir beyan olur" diye konuştu.