Türkiye'nin ayçekirdek üretim merkezlerinden olan İnegöl'de, 'İnegöl alası' adıyla tescillenen çerezlik ayçekirdeğinin hasadı başladı.

Tarladan ürünlerini alan ayçekirdeği üreticileri, ürünlerini İnegöl Belediyesi tarafından Ortaköy ile Deydinler Mahallesi arasında oluşturulan kurutma alanında kurutuyor.

FİYAT BEKLENİYOR

Fiyatı ve verimiyle geçtiğimiz yıl yüz güldüren ayçekirdeği, bu yıl da çiftçinin yüzünü güldürecek. Üretici, geçen yıl kilosu 4,5 TL'den satılan ayçekirdeğinin bu yıl fiyatının 6 TL olmasını bekliyor.

ÇEVRE YOLU YASAK

Ayçekirdek üreticilerine geçen yılarda olduğu gibi bu sene de Ahmet Türkel Çevre yolunda ayçekirdek kurutmak yasak.

Ailesiyle birlikte ayçekirdeğini oluşturulan kurutma alanında kurutan Harun Bulut,

"Hasadımıza başladık. Verim, hasat tamamlandığında anlaşılacak. Cumartesi ve Pazar günü kesmeye başladık. Bugün makineye vurduk. Ardından sermeye başladık. 2 gün güneşte kurur. Sonrasında eleğe giriyor ve çuvallanıyor. Tarladan satışa kadar süren hasat işlemleri yaklaşık 1 haftayı buluyor."deid.

Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız"

LODOS ZARAR VERDİ

Lodosun tarladaki ürünlere zarar verdiğini belirten Bulut, "Lodos bazı yerleri vurdu. Rüzgarında ardından Allah'tan yağmur gelmedi. Eğer yağmurda olsaydı bütün ayçekirdekleri giderdi. Tespit ettiğimiz yüzde 20-25 zarar var. Fiyatı henüz belli değil. Geçen yıl 4,5 liraydı. Bu sene 6 TL olmasını bekliyoruz" diye konuştu.