Mobilyanın başkenti sıfatı ile anılan ve ağaç işleri konusunda Türkiye'nin en önemli merkezi olan İnegöl'de akademik çalışmalar konusunda sınıfta kalmaya devam ediyoruz. Bünyesinde Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü bulunan Düzce Üniversitesi Ahşap İşleri ve Araştırma Merkezi kurarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

İnegöllü Mobilyacılar Özbekistan'a Gidiyor! İnegöllü Mobilyacılar Özbekistan'a Gidiyor!

İNEGÖL SİYASETİ BAKAKALDI

Daha önce 3 ilçede üniversite kurulurken, İnegöl bu konuda istediğini alamamıştı. Son olarak mobilya test merkezini elinden kaçıran İnegöl, Uludağ Üniversitesi bünyesinde kurabileceği bir merkezi akıl edemedi.

Resmi gazetede yayınlanan bilgilere göre kurulan Düzce'de merkezin amaçları şunlardır;

Düzce ili ve Anadolu coğrafyasının ahşap işleri ile ilgili teorik, uygulamaya yönelik, deneysel çalışmalar yapmak ve projeler üretmek.

Ahşap bina, mobilya, yat/tekne, aksesuar, malzeme ve benzeri konularda kamu ve özel kişilerin karşılaştıkları sorunların çözümlerine yönelik araştırma ve incelemeler yapmak, görüş bildirmek, rapor hazırlamak, proje ve benzeri çalışmalar yapmak.

Düzce ili ve çevresinde bu alanda uygulama ve araştırma yapacak öğretim elemanı ve öğrenci yetiştirmek.

Dezavantajlı olarak nitelendirilen bireyleri çeşitli hobi çalışmaları ile rehabilite etmek ve yeniden topluma kazandırmak.