Gönüllülük esasına göre kurulan ve tamamı gönüllü üyelerden oluşan İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi (İNDAK), hedef büyüttü. İlçemizde yaşayan tüm bireylerin afetlere karşı belli temel eğitimler alması gerektiği düşüncesiyle belirlenen hedef kapsamında, İnegöl'de yoğun bir eğitim planlaması yapılması öncesinde tüm İNDAK üyelerine "Temel Afet Bilinci Eğitmen Eğitimi" verildi.

23 İNDAK gönüllüsünün katıldığı Temel Afet Bilinci Eğitmen Eğitimleri, geçtiğimiz hafta Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere 3 gün devam etti. İnegöl Belediyesi Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde AFADEM tarafından yapılan eğitimler sonucunda, 23 gönüllü üye eğitmen eğitimlerini başarıyla tamamladı.

O Öğrencilere MEB Destek Verecek O Öğrencilere MEB Destek Verecek

Amacı başta deprem olmak üzere sel, heyelan gibi afetlere yönelik afet öncesi, afet sırası ve afet sonrasında yapılması gereken doğru davranışları ve Temel Afet Bilinci kültürünü tüm halka kazandırmak olan bu çalışmayla, eğitmen eğitimlerini alan İNDAK üyeleri Kamu Kurum ve Kuruluşları, Belediyeler, STK'lar, Okullar, Üniversiteler, birey ve ailelere yönelik eğitimler düzenleyecek. Eğitimler sonucundaki hedef ise başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışların halka ve öğrencilere kazandırılması.