İnegöl'de olası afete karşı müdahale için gönüllü bireyler tarafından kurulan İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi (İNDAK), üyelerinin kondisyonunu düşürmeme adına belirli aralıklarla gerçekleştirdiği kamp ve tırmanış etkinliklerini sürdürüyor.

Tamamı gönüllü bireylerden oluşan ekip, hem eğitim hem de kondisyonu sağlamak adına İnegöl Belediyesi Dağcılık grubu ile birlikte 2 günlük kamp için Niğde Aladağ'a gitti.

KAMP KURDULAR

Cuma akşamı 20.00'da İnegöl'den hareket eden 22 kişilik İnegöl Belediyesi Dağcılık Grubu ile 8 kişilik İNDAK ekibi, 3 bin 756 rakımlı Aladağ'da 2 günlük kamp kurdu. Burada 18 saat süren zorlu bir tırmanış gerçekleştiren 30 kişilik grup, performanslarıyla da dikkat çekti.

GÖREVE HAZIRIZ

İNDAK Başkanı Varol Yılmaz, 2 günlük eğitim etkinliğine ilişkin yaptığı açıklamada, tamamı gönüllü bireylerden oluşan İNDAK ekibinin İnegöl ve bölgesinde ihtiyaç duyulan tüm durumlarda göreve hazır olduğunu söyledi.

Muğla'da 3,9 büyüklüğünde korkutan deprem! Muğla'da 3,9 büyüklüğünde korkutan deprem!

Yılmaz, "İNDAK olarak başta Soma'da yaşanan maden faciası olmak üzere bölgemizde ve İnegöl'de yaşanan kayıp arama ve kurtarma çalışmalarında gönüllü olarak faaliyet gösteriyoruz. Ekibimiz aldıkları eğitimle uzman birer arama kurtarma ekibi haline geldi.

"Bizler de bu seviyeyi korumak ve kondisyonu düşürmemek adına dönem dönem farklı etkinliklerle üyelerimizi dinç tutmak, bilgilerini tazelemek adına çalışmalar yapıyoruz. Bugün de benzer bir uygulama için Niğde Aladağ'a geldik" dedi.

Daha önce de Erciyes ve Aksaray Hasandağ'da benzer eğitim faaliyetlerine katıldıklarını kaydeden Varol Yılmaz, "İnegöl Belediyesi Dağcılık Grubu ile birlikte bugün de Niğde Aladağ'dayız. 8 kişilik ekibimizle burada bulunuyoruz. Tırmanışlar ve kamp gerçekleştiriyoruz. Ekibimizin göreve her daim hazır olduğunu da bu etkinlikte bir kez daha görmüş olduk."

"Allah bizlere bu tecrübelerimizi kullanacağımız olaylar yaşatmasın temennisiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ben başta eğitime katılan arkadaşlarımız olmak üzere bizlere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" açıklamalarında bulundu.