Kapalı spor salonunda düzenlenen mezuniyet töreni saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

GURUR GÜNÜ

Protokol üyelerinin de katıldığı programda konuşan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan, "Bugün, gerek siz değerli velilerimiz, gerek öğrencilerimiz gerekse hocalarımız için bir gurur günü. Bugün, ömürleri boyunca çocuklarımıza verdiğimiz maddi ve manevi katkıların birer tezahürü. Bugün, bu alanda yer alan her bir öğrencimiz geleceğimize ışık olmak adına parladığı ve geleceğimize bir umut olduğu gün. Bugün, vizyon sahibi olmanın getirdiği emin adımlarla gelecek için yola çıkıldığı kutlu bir gün. Bugün, verilen emeklerin, kurulan hayallerin gerçeğe dönüştüğü ve hasretle beklenen geleceğin yaşandığı mutlu bir gün."

SENİN NİTELİĞİN, SENİN GELECEĞİN

"Böylesine önemli ve mutlu bir günde siz değerli katılımcıları aramızda görmekten dolayı derin bir muhabbet ve mutluluğu yaşamaktayız. Üniversiteler sadece bilimin üretildiği, yaşatıldığı merkezler değil aynı zamanda topluma ve ekonomiye yön veren, destek olan ve gelişimlerine katkı sağlayan kurumlardır. Bir üniversite yalnızca akademik bilginin verildiği yerler değil aynı zamanda bulunduğu kente, ülkesine, öğrencisine ve kentte yaşayan her bir bireye fayda sağlamayı kendisine ilke ve amaç edinmiş kültür ve sosyal merkezlerdir. 'Senin niteliğin, senin geleceğin' düsturu ile yola çıkan okulumuz, mesleki anlamda nitelikli bir gelecek yetiştirmek ve yetiştirdiği gelecekte yaşadığımız topluma sosyal, kültürel, ekonomik, teknolojik gelişmeler kazandırmayı hedeflemiştir" dedi.

TOPLAMDA 2 BİN ÖĞRENCİ

İMYO'da 2 bin öğrencinin eğitim gördüğünü aktaran Yıldırımhan şöyle devam etti; "Okulumuzda; Çocuk Gelişimi, Dış Ticaret, Pazarlama, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, İşletme Yönetimi, Makine, Elektrik, Mobilya ve Dekorasyon, İnşaat Teknolojiler ve Tekstil Teknolojileri olmak üzere 10 program ile akademik hayatına devam etmektedir. Okulumuzda yer alan on programda toplamda 2 bin öğrenci ve bu öğrencilerin yetişmelerini sağlayan 25 öğretim elamanı bulunmaktadır. Akademik ve idari personellerimiz ile öğrencilerimize en iyi ve en yeni uygulamaları ve bilgileri onlara aktarmak için çalışmaktayız.Okulumuz sahip olduğu programlar ile başta İnegöl olmak üzere ekonomik dinamiklerimize fayda sağlamakta, kent ve ülke ekonomisine nitelikli çalışanlar yetiştirmektedir."

BU GURUR SİZİN

"İki yıl boyunca öğrencilerimize verdiğiniz katkıların sonucunda oluşan bu manzara sizin eserinizdir. Bu gurur sizin. Övünmekte, gurur duymakta sizin bir hakkınızdır. Öğrencilerimizin nitelikli ve iş hayatına hazır bir şekilde olmalarına verdiğiniz büyük emekleriniz, onları geleceğe hazırlamak adına, bilimsel bilgi ve mesleki deneyim sağlamalarına sağladığınız katkılar, doğru bir kariyer planı çizmelerindeki özverileriniz, yaşadıkları her türlü durumda yanlarında olmanız, onlara varlığınızın getirdiği güveni vermeniz, toplumumuza faydalı bir birey olmalarındaki destekleriniz dolayı sizleri kutluyor, velilerimiz, öğrencilerimiz ve ülkem adına sizlere yürekten teşekkür ediyorum."

Belediye Başkan vekili Rıdvan Kocaağa ise öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diledi. Kaymakam Şükrü Görücü de, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, eğitimin hayat boyu devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Başarıya giden yolda doğru mesleği seçmek Başarıya giden yolda doğru mesleği seçmek

Konuşmaların ardından okul birincisi Zehra Tahirler, ismini mezuniyet kütüğüne çaktı. Mezun olan öğrencilere diplomaları takdim edildi. Son olarak öğrenciler sevinçlerini keplerini havaya atarak yaşadılar.