İHMED Başkanı Ahmet Taştan; "Televizyon ekranlarında böyle bir açıklama yapmanın gerekçesi her ne olursa olsun bu ifadeleri reddediyoruz. Bin yıllık mazisinde İslam dinin sancaktarlığını yapmış necip milletimizin fedakarca destekleri ile inşa olmuş ve bu milletin ruh köklerinin diri kalmasını sağlamış İmam Hatip camiasını ciddi boyutta rahatsızlığına yol açmıştır.

MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor

Tekrar vurguluyoruz gerekçesi ne olursa olsun Müslüman Türk toplumunda İslam'ın tebliğcileri ve temsilcilerini yetiştirilebilen böyle güzide okullar için sarıklıyla cübbesi ile Peygamber Efendimizi örnek aldığı öngörülen birinin "bu okullara çocuklarınızı göndermeyin" demek, haddi aşmak olduğu gibi din düşmanları tarafından dahi malzeme olarak kullanılmaktadır.

Dünya ve ahiret dengesi üzerine kurulmuş bir itikat/inançlı nesiller yetiştirerek, İslam' dinini yıldır çağların ötesine taşıma misyonun temsilcisi olmuş İmam Hatip Lisesi öğrencileri ülkemiz değil dünyaya bile yeniden İslam'ın mührünü vururken böyle bir açıklama çok rahatsız etmiştir.

Sözü edilen açıklama için apaçık biçimde camia mensuplarından özür dilenmeli, İmam Hatipler hakkında kötü niyet besleyen zihniyet sahiplerinin fitnesine fırsat verilmemeli ve Müslümanlar arasındaki kardeşlik duyguları örselenmemelidir.

İçlerinde kusurlu olan müntesipleri sebebiyle hiç bir dini kurum, kuruluş, vakıf ve dernek inananlar tarafından toptancı bir anlayışlar yıpratılmamalıdır. Dünya insanlığının İslam'a, özelde Türkiye Müslümanlarına, ihtiyaç duyulan bir dönemde "kendi cemaatinin anlayışını" önemseyip öne sürerek birbirine düşmemeliler. Şu son dönemlerde her alanda bir çok başarıya imza atan İmam Hatipliler üniversite sınavında ilk 1000'e yaklaşık 400 öğrenci yerleştirmiştir. Hele hele İmam Hatipli olmaktan gurur duyan ve her zaman açıkça ifade eden bir Cumhurbaşkanının devri siyasetinde bu okullar üzerinde ayrışma zarardan başka bir şey getirmez.

Talihsiz açıklama düzeltilmeli, mümtaz öğrencilerin okuduğu okullara çalınan kara temizlenmelidir. Biz İmam Hatip Derneği (İHMED) olarak İlçemizdeki tüm İmam Hatip öğrencileri, öğretmenleri ve idarecileri adına süreci yakından takip ediyoruz.