İLKOKULLARA KAYIT YAŞI 66 AYDAN 69 AYA ÇIKARILDI

Ahmet Demir açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığımız 10/07/2019 tarihinde yayınladığı yönetmelikle ilkokullarda kayıt yaşları ile ilgili bir dizi değişikliğe gitti. Burada öne çıkan ve toplumumuzun genelini ilgilendiren konu, ilkokullara kayıt yaşının 66 aydan 69 aya çıkarılması olmuştu.

Bundan önceki dönemlerde eğitimde 4+4+4 düzenlemeleri kapsamında kayıt yaşı 66 ay olarak belirlenmiş, 60-66 ay arası öğrencilere de isteğe bağlı kayıt hakkı verilmişti. Sınıflarda 84 aylık öğrencilerle 60 aylık öğrenciler bazen bir arada eğitim alıyor, bu durumda hem eğitim açısından hem de öğrencilerin bireysel durumları açısından zorlukların doğmasına neden oluyordu.

Yeni getirilen düzenlemeyle bu durumun önemli ölçüde önüne geçildi ve bir standart oluşturulmaya çalışıldı. Kayıtların tüm hızıyla sürdüğü bu süreçte bazı velilerimiz özellikle 66-67-68 aylık öğrencilerinin de ilkokula kaydının yapılmasını istemektedirler. Okul idareleri olarak velilerimize gerekli rehberliklerin yapılmasına rağmen bazen bu durumda olan öğrenciler için isteklerin devam ettiği görülmektedir.

GELİŞİM İÇİN 1 AY BİLE ÇOK ÖNEMLİ

Okulun resmi maçına seyirci olarak götürülen öğrenci kaleci yapılınca sakatlandı Okulun resmi maçına seyirci olarak götürülen öğrenci kaleci yapılınca sakatlandı

Çocuklarımızın gelişim alanlarının bir bütün olarak ele alınması gerekliliğinden yola çıkacak olursak velilerimizin bu konuda daha dikkatli düşünmesi ve çocuklarımız için okul idareleri ve öğretmenlerimizin rehberliklerini dikkate almalarının en başta çocuklarımıza ve kendilerine fayda sağlayacağı aşikardır.

Bir öğrencinin erken okula başlayarak akademik olarak herhangi bir sıkıntı yaşamaması demek ileriki dönemlerde özellikle sosyal yeterlilikler ve fiziksel yeterlilikler konusunda da aynı başarıyı göstereceği anlamına gelmez. Bu anlamda yaşanılan tecrübeler göstermiştir ki bu yaş grubundaki çocuklar için bir aylık bile sürenin gelişimleri açısından önemli olduğu ve erken kayıtların bu anlamda çocuklarımızı ileriki dönemlerde bazı problemlerle baş başa bırakacağı önemli bir olasılık olarak karşımıza çıkmasına neden olacaktır.

Velilerimiz çocuklarımızın tüm gelişim alanlarını bir bütün olarak düşünmeleri, okulun sadece akademik faaliyetlerin yapıldığı alanlar olmadığı, sosyal, kültürel, hayata hazırlayıcı faaliyetler, toplum hizmetleri gibi bir çok kompleks faaliyetin aynı anda yürütüldüğü alanlar olduğunu düşünerek çocuklarının bu süreçte tam anlamıyla olgun bir şekilde faaliyetlere katılmalarının önünü açmalı ve erken kayıt düşüncesiyle çocuklarımızın ileriki dönemlerde karşılaşabilecekleri muhtemel problemlerin şimdiden önüne geçmeyi düşünmelidirler.

Yeni eğitim-öğretim yılımızın öğretmen, öğrenci ve velilerimize başarı, sağlık ve huzur getirmesi temennisiyle saygılarımızı sunarız."