MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, beraberindeki idareci ve öğretmenlerle birlikte her yıl Eylül ayının üçüncü haftası kutlanan İlköğretim Haftası münasebetiyle Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Maske ve mesafe kuralına uygun yapılan programda İlköğretim Haftasını kutlayan Doğru; "Yeni bir eğitim ve öğretim yılına daha başlayacak olmanın heyecanını taşıyoruz. Bilindiği üzere Covid-19 salgını, tüm dünyada ve ülkemizde birçok alanda değişikliğe yol açtı. Eğitim ve öğretim alanında yapılan çalışmaların seyri de bu durumla birlikte değişim gösterdi.

Bakanlığımız, Bilim Kurulumuzun kararları doğrultusunda 16 Mart 2020 tarihinden sonra öğretmen ve öğrencilerimizi uzaktan eğitimle buluşturdu. Dolayısıyla eğitim ve öğretim alanında yeni bir yol haritasının belirlendi. Yeni eğitim ve öğretim yılımıza da 31 Ağustos 2020 tarihi itibariyle uzaktan eğitimle başladık. 21 Eylül itibariyle yüz yüze eğitimle öğrencilerimizle buluşmaya başlayacağız." dedi.