300'den fazla misafirin katıldığı mezuniyet töreninde, üniversite öğretimine geçmenin adımı da sayılan mezuniyet gecesinde, öğrencilerin heyecanları ve mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Okul bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kariyer yolculuğunuzda ışık tutacak bölümler Kariyer yolculuğunuzda ışık tutacak bölümler

BULUNDUĞUNUZ YERLERİ AYDINLATIN

Açılış konuşmasını Okul Müdürü Muzaffer Uzunoğlu yaptı. Uzunoğlu, törende yaptığı konuşmasında öğrencilere seslenerek;

"Şimdilik küçük, ama ulu bir çınar olmaya namzet bir okulun ilk öğrencilerine ve velilerine heyecanla, umutla "ilk dersimiz sevgi" demiştik üç yıl önce... Artık ilk mezunları uğurlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. İnsanlığın ihtiyaç duyduğu soluk olun, bulunduğunuz yerleri aydınlatın.

Mezunu olmakla büyük bir gurur duyacağınız Nilüfer Hacı Kemal Liseleri'nde öğrendikleriniz yoldaki işaret taşlarınız olsun. Gayeniz aziz milletimizin ve tüm insanlığın beklentisine cevap vermek olsun.

Çağın gerekleriyle mücehhez idealistler olarak insanlığın hak ve ahlak özlemini dindirin; umutla bekleyenlerin umudu, biçare gönüllerin muradı olun. Bu duygu ve düşüncelerle bu tarihi anda bizimle birlikte olduğunuz için velilerimize ve misafirlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Sevgili öğrencilerimize yol ve baht açıklığı diliyor güzel-huzurlu ve mutlu yarınlar diliyoruz" dedi.

PLAKETLER ANNE VE BABALARDAN

Tören, bayrak ve flama devir teslim töreni, okul ilk üçünün yaş kütüğüne isim plaketini çakmaları ve 12. sınıf öğrencilerinin veda konuşmasıyla devam etti.

Tören sonunda tek tek isimleri okunarak sahneye çıkan öğrenciler mezuniyet plaketlerini hayattaki ilk öğretmenleri anne ve babalarından aldılar.