1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi! 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi!
İŞARET DİLİYLE İSTİKLAL MARŞI
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda işitme engelliler için işaret diliyle İstiklal Marşı sunumu ilgiyle takip edildi.

ŞAKİRLAKŞE’YE TAM NOT
Şakirlakşe İlkokulu’nun ev sahipliğinde yapılan programda miniklerin gösterileri, işaret diliyle söylenen şarkı, lise son sınıf öğrencisinin ilkokul 1.sınıf öğrencisine bayrak teslimi, halk oyunları, gösteriler protokol ve ailelerden tam not aldı.

HEYECANI VE MUTLULUĞU İÇİNDEYİZ

Programda konuşan Şakirlakşe İlkokulu Müdürü Ahmet Önal:

“Eğitimin ise en vazgeçilmez hizmet olduğuna inanmanın vermiş olduğu coşkuyla; 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Çağımızda bilgi hem çok çeşitlendi, hem de ulaşılması çok kolay hale geldi.”

“ Halk Ozanımız Âşık Veysel bir şiirinde şöyle der: Dünyanın en zengin aklını gördüm. Sermayesini sordum, dedi ki: Okul. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik aklı ve zekâsıdır. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten, bilgilerle zenginleştirip zamanın kölesi değil, efendisi yapan okuldur”

İLİM ÖĞRENMEK FARZDIR

“Sevgili Öğrenciler, aklınızın akrebi ile yüreğinizin yelkovanını dengeleyen ve o içinizdeki saati her zaman ayarlamanızı sağlayan yuvanız açıldı. Saatler, günler, yıllar çabucak gelip geçecektir. Büyük Önder Atatürk’ün ifade ettiği gibi İlk ilhamınızı ana-baba kucağından sonra okuldaki öğretmenin dilinden, vicdanından ve eğitiminden alacaksınız.”

“ Hedefim Güneş, Olmazsa Yıldızlardayım, diyebilmelisiniz. Sizlerin başarısı sadece Türkiye Cumhuriyetinin değil, dünyanın da başarısı olacaktır. Peygamber Efendimiz Çinde de olsa ilmi arayınız. Çünkü ilim öğrenmek her Müslümana farzdır Hadisi Şerifi ile hepimize bilgiyi aramamızı, öğrenmeyi ve öğretmeyi öğütlemiştir”

ELİ ÖPÜLESİ ÖĞRETMENLER

“Sayın Veliler; bize emanet ettiğiniz sevgili yavrularınızı bu çatı altında hiç bir ayrım gözetmeksizin milli ve manevi değerlerimiz doğrultusunda eğitmeyi amaç edindik. Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz.”

“ Bu anlayış ve kararlılıkla beynini, gönlünü, yüreğini ve yıllarını eğitime adamış eli öpülesi öğretmenlerime zor fakat kutsal görevlerinde başarılar diliyorum. Eğitim ve öğretim yılının okulumuza, ülkemize, insanlığa hayırlı olması dileğimle saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi.

NERELERDEN GELDİK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise yaptığı konuşmada:

“Ülkemiz, okuyabilmek uğruna yirmi kilometreyi çıplak ayakla yürüyen öğrencilerden, 50-60 kişilik sınıflardan, bir sırada birlikte oturan 3-4 öğrenciden, bilgisayarın ancak adının bilindiği günlerden bu günlere geldi.”

“ Sizler, ilçemizde ortalama 30 kişilik sınıflarda, tek kişilik sıralarda oturan, çağın teknolojik araçlarıyla donatılmış okullarda, yetkin öğretmenlerin elinde eğitim görüyorsunuz. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz, bu imkânları değerlendirerek çok çalışıp başarılı olmanız, böylece kendinize, ailenize ve milletimize faydalı, ahlaklı ve erdemli bireyler olarak yetişmenizdir” dedi.

ÖĞRETMENLERİNİZİ ZİYARET EDİN

Velilere de seslenen Bilican:

“Saygıdeğer Veliler; Hepimizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu nedenle sürekli okullarınızı, öğretmenlerinizi ziyaret ediniz Öğrencinizle ilgileniniz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız.”

“ Çevremizde gençler arasında maalesef kötü alışkanlıklar yaygınlaşmıştır. Bunun için elbirliği içerisinde çocuklarımızı bu tehlerden korumalıyız. Allah tüm çocuklarımızı, gençlerimizi ve tüm insanlarımızı her türlü kötülüklerden ve şerlerden korusun” ifadelerini kullandı.

TABLET VE AKILLI TAHTALAR GELİYOR

İnegöl’de yapılan eğitim yatırımlarından da bahseden Bilican, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Liselerden başlamak üzere okullarımızın bir kısmına Fatih Projesi kapsamında öğrencilerimize Tablet Bilgisayarlar dağıtılmış, sınıflar ise Akıllı Tahtalar ile donatılmıştır. Okullarımızın önemli bir bölümü ise programa alınmış olup yakında tablet ve Akıllı Tahtalarına kavuşacaklardır. Belli bir süre içerisinde Türkiye genelindeki bütün okullarımız bu imkânlara kavuşacaktır”

ETİ SENİN KEMİĞİ BENİM DENİYORDU

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise geçmişteki eğitim anlayışı işe bugünkü eğitim anlayışını kıyasladı. Aktaş:

“Kendi okul yıllarınızı hatırlayın. Eskiden eti senin kemiği benim deniyordu. Şimdi öğretmen çocuğunuza yan baksa hemen alınıveriyoruz. Dolayısı ile çocuklarımızın özgürlüklerinden ve haklarından bahsediyoruz. Benim de çocuklarım var aynı şeyler benim için de geçerli. Lakin özellikle sizden istirham ediyorum, eğer iyi eğitim almazlarsa, iyi takip edilmezlerse Allah muhafaza çok sıkıntılı hallere düşebilirler.”

“ O yüzden bugün burada takip ettiğiniz gibi hayatın her aşamasında muhakkak suretle evlatlarınızı takip etmeniz gerekiyor. Emniyet görev yapacak, Kaymakamlık görev yapacak, Belediye görev yapacak tabi ki bunlardan biz sorumluyuz ama anne ve babalar olarak bizler de çok büyük bir hassasiyet ile çocuklarımıza yaklaşacağız ki çok daha güzel bir geleceğe sahip olsunlar” dedi.

ÇOCUĞUNUZU TAKİP EDİN
Aktaş, konuşmasını:

“Bu memlekete çiftçi de lazım, mobilyacı da lazım, işadamı da lazım, tüccar da lazım, sanayici de lazım ama her halükârda ne işi yaparlarsa yapsınlar çocuklarımıza iyi eğitimler aldırmak zorundayız, iyi ahlak yüklemesi yapmak zorundayız. Anne ve babaların takibi çok önemli. İnşallah sonuna kadar, üniversitelere kadar bunu böyle takip ettirmemiz gerekiyor” diyerek sonlandırdı.

İYİ İNSAN OLMAK ASİLLİKTİR
Son olarak söz alan Kaymakam Ali Akça da İnegöl’de 52 bin 300 civarındaki öğrencinin 110 eğitim kurumunda 3 bin öğretmen, idareci ve diğer personel ile eğitime başladığını söyledi. Akça:

“2014-2015 eğitim öğretim yılı ilçemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Sevgili çocuklar, ben sizlerin pırıl pırıl, tertemiz, enerjik, aydın yüzlerine her bakışımda geleceğimizi görüyorum. Sizler yarınlarımızsınız ve bizlerin en büyük görevi sizleri yarınlara en doğru şekilde hazırlamaktır.”

“ Öncelikli vazifemiz sizlere iyi insan olmayı öğretmektir. İyi insan olmak asilliktir, onurdur. Ama ondan çok daha onurlu ve asil olan bir davranış var, insanlara asil olmayı öğretmek. Annelerinizin, babalarınızın, öğretmenlerinizin ve bizlerin en büyük görevi sizlere öncelikli olarak iyi insan olmayı öğretmektir. İkinci vazifemiz de sizleri donanımlı, her türlü bilgi ile yüklenmiş insanlar olarak yarınlara hazırlamaktır. Ama sizler de bu arada küçük bir şey yapacaksınız, çalışacaksınız”

KİTAPLARINIZI OKUYARAK ESKİTİN

“Cumhuriyetimizi kuran büyük Atatürk’ün bu konuda çok hoşuma giden bir sözü var. Hiç bir şeye ihtiyacımız yok diyor, yalnızca tek bir şeye ihtiyacımız var, o da çalışmak diyor. Çalışacağız çocuklar. Belki heyecanlısınız, belki içinizde hafif bir ürperti var ama öğrenme arzunuzu üst seviyelere tutarsanız ne heyecanınızdan eser kalır ne de içinizdeki korkudan. Ben İlçe Kaymakamı olarak sizlere ‘okuyun’ diyorum.”

“ Kitaplarınızı okuyarak eskitin, birbirinizin hak ve menfaatlerine saygı duyun. Demokratik tutum ve davranışlara önem vererek bu kültürün yerleşmesine imkân ve fırsat verin. Medeni insanlar olarak yarınlara Türkiye’yi taşıyın. Bu duygu ve düşünceler ile 2014-15 eğitim ve öğretim yılının önce ilçemize sonra ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrencilerin gösterilerine geçildi.